Smarta beslut

Annonser

Vi brukar alltid göra rent golven på söndagarna och idag var det väldigt varmt ute om jag får säga så. Därför stängde vi igen alla dörrar och satte igång våra två killar som är ascool. Städningen gick som en dans och svala gick vi ut och tog en b-vitamin var. Som tur var hade det börjat blåsa lite och det blev väldigt behagligt.

Trädäcket har blivit en bra spaningsplats mot gatan och här har de en bra utsikt i skuggan.

Vi har det väldigt bra och JR körde igång med sista delen av insynsskyddet till trädäcket. Jag satt och peppade honom för han vill ha allt klart innan Fimpan med familj kom hem. Han hann nästan för det var två pinnar kvar när de dök upp och av någon anledning tog de sina tallrikar och gick in. Var det värmen eller det att JR stod på en stege och kunde se rakt in i deras trädgård? Vi har ingen aning men JR blev klar och såhär är reslutatet.

Snyggt tycker jag och lagom mycket svensk som man är. Vi hann bara gå in så hamnade apans boll i vår trädgård. Nu får den ligga där tills de frågar efter den och gissa vem som ska tala om för Fimpan vad jag tycker och tänker på ren svenska och lite engelska och lite franska. Precis Moi är den som ska vifta med bollhelvetet och predika denna gång. Det ska bli ytterst roligt och sedan kan Fimpan komma med sitt blablabla hur mycket hon vill.

Först ville jag slita sönder bollen men JR vägrade utan ville att vi skulle kasta tillbaka den. Men hornen växte ut på mig och jag kom på denna ypperliga idé. Livet känns rätt skönt nu när man har övertaget om situationen.

Jag har tänkt på Karl-Fredrik och Ecklaholm i flera dagar och idag kom jag till skott. Mina lavendelbuskar doftar otroligt just nu och den doften ville jag ha in. Så ”farmors” gamla vas passade så fint till detta lilla arrangemang. Det gäller att inte överarbeta anser jag. JR tyckte att det blev fint och tycker att jag förstått idén med blommor och växter.

JR skulle ju köra snabeldraken idag och tog ut Kuma för en ordentlig borstning. Vi är ju generösa och delar med oss till grannarna då det blåser som idag. Kan ju inte vi rå för eller hur. Nåväl vi ska sätta upp ett fint plank till dem när väl poolen är på plats. Insynsskyddat är något av en viktig sak för fransmän och även oss då vi ämnar doppa oss i denna pool väldigt frekvent utan nyfikna grannar.

Nu är väl JR lite darrig då han inte har fler stora projekt på gång och jag försöker övertala honom att vi kanske ska ha lite semester i ett par veckor nu. Finns en del böcker att läsa och sköna vilstolar att ligga i. Vi får väl se hur det går med den övertalningen.