För oss en torsdag

Annonser

Men för fransmännen Transfiguration = omvandling. Ingen röd dag i almanackan men kanske något av betydelse ändå. Mina tankar går till filmen Transformers. Jag brukar inte tycka om dessa filmer med fantasisaker men jag föll pladask för Bumblebee. Den lilla gula mustangen som var en transformer. Har tvingat JR att titta på alla filmerna som gjorts med dem. Nåväl, han led nog inte så av det även om han somnade ibland.

JR köpte extra trall till den del där vi ska ha krukor. Han tänker att vi ska ta bort dem då vi köper växter men jag vill nog gärna ha kvar dem. Allt detta väntar vi med att köpa till nästa månad då den värsta hettan försvunnit.

Det växer så det knakar och yuccapalmen har växt ur krukan. Vi tänker flytta den till trallen vid trädäcket och den ska få en egen kruka. En ny liten fin palm ska få göra kottepalmen sällskap hade vi tänkt. Usch där kom ju påsen med tonfiskburken med på bild. Såg inte det tidigare, ni får ursäkta. Vi åt tonfiskmackor värmda i micron idag och JR hade köpt Picpul som vi drack till. Det var första gången vi drack det men absolut inte sista.

Vi har även avverkat två sommarpratare och båda var intressanta. Sofia Wistrand visade upp en sida av sitt liv man aldrig fått läsa om tidigare och Alesso en sida av artistlivet som gav ett svar på varför Avicii tog sitt liv. Sorgligt men sant.

Det gäller att hålla sig på framkant för att inte bli glömd och även att vara stark för andra. En stund hör man inte cikadorna eller ser småfåglarna äta av korvbrödet jag lagt ut. Men för fasen Tegnell se till att folk bär munskydd i Sverige också!! Hur många ska få dö innan din arroganta uppsyn får ett uns av mänsklig känsla? Se där fick jag ur mig det också.

Frankrikes president är nere i Beirut efter att ha skickat x antal läkare,hjälparbetare och förnödenheter i förväg. Här ska hjälp komma och det snabbt då det både är fruktansvärt varmt,pandemi och all el utslagen. Vad gör Sveriges statsminister jo han skickar sina kondoleanser. Vad hjälper det folket som drabbats? När blev svenskarna så flata och då riktar jag detta till regeringen. Tror vi är många svenskar som är frustrerade just nu över hur det ljugs om dittan och dattan av regeringen. Om någon frågar mig var jag kommer från ska jag säga Norge eller Danmark.

Enligt svenska folkhälsomyndigheten var corona något som skulle försvinna på ett par månader. Precis som politikerna ansåg att internet var en fluga som snart skulle dö ut. Nu ser det ut som att världen kommer att få leva med detta virus väldigt länge och efterverkningarna kommer att bli bestående. Detta är allvar och inte någon förbannad fluga. De som drabbas nu är människor i yngre medelåldern som totalt struntat i distansering och att lyssna.

Jag tänker leva länge och förhålla mig till det klimat som råder. Kanske kommer jag att få bära munskydd i flera år? Vem vet?