Äntligen lite tvätthjälp

Annonser

Lite sol växlade till molnighet under förmiddagen idag. Jag passade på att vara ute en stund med hundarna. JR hade hål i en plastpåse och saknade limen när han kom hem efter inköpen. Så där fick han en extra cykeltur direkt på förmiddagen.

Turbo ville leka Tiger då det inte var stekhett ute. Jag gjorde som hon ville och JR vevade ner parasollet då jag varskodde att idag blir det regn på eftermiddagen.

Kände lite droppar men det var ju inget så vi körde på ett tag till med leken och Turbo hade roligt.

Men så blev dropparna större och jag förberedde mig på att ta ut överkastet till sängen. Här skulle det tvättas på naturlig väg. Så hundarna fick komma in och JR komma ut, då jag behövde handräckning vid upphängningen. Efter en liten stund kom det en rejäl regnskur. Idag behöver inte JR vattna.

Tittade ut efter den första regnskuren och här behövs det mer vatten kunde jag konstatera. Men jag behövde inte vara orolig för det har regnat av och till under hela kvällen. Så när jag kikade ut någon timme senare var överkastet helt vått. Perfekt tvätthjälp enligt min åsikt. Nu ska det regna ända tills i morgon bitti så det blir nog bra. Sedan blir det uppehåll och överkastet får hänga på tork i ett par dagar. Jag sprayade på tvättmedel innan så fläckarna ska försvinna. Förra året mulade jag in det i tvättmaskinen och det blev inte bra. Därför blev jag glad när detta tips dök upp.

Jag har roat mig med att göra ny smoothie och som ni ser så blev det med lime. Så gott tycker vi. Apelsinerna är fortfarande lite dyra så vi väntar ett tag till med att köpa det. Men precis som förra vintern kommer jag att pressa juice även då. Tänkte att man kan ha lime i tills kumquaten mognat.

Hundarna har mest softat idag. Vi har passat på att ta ut dem mellan regnskurarna. Som tur är har vi inte någon lera på tomten utan de är bara våta tassar som kommer in. Vatten torkar ju och med dessa golv fungerar det bra. Jag vet ju att i morgon blir det uppehåll och då kan vi ha öppen dörr igen.

Idag satt vi inomhus och lyssnade på en sommarpratare, samtidigt som vi åt en bit bruchetta från igår. Men i morgon sitter vi förhoppningsvis ute igen. Fast först ska jag naturligtvis vippla lite. Alltid bra för själen med egentid. Kanske kan JR påbörja sitt nya projekt men det visar sig i morgon.