Vilken överraskning

Annonser

Nu är det flera månader sedan det regnade här och hundarna vet knappt vad regn är för något. Torka tassarna tillhör en förfluten tid och inget de längre är vana vid. Därför blev de helt ställda då vi öppnade dörren i morse.

Vad i helskotta är detta? Menar ni att jag verkligen ska gå ut i det här vädret? Kuma vände rätt fort och var lite stött över att det kom något vått uppifrån.

Men för tusan jag får vatten i ögonen och öronen!! Nej, detta väder var inte populärt och vi var inte så snälla tyckte hundarna. Därför hade vi en inplanerad tur till Beziers idag och ett stopp hos vår veterinär. Passar bra att köra en sväng när man ändå inte kan vara ute. Men faktiskt så slutade det att regna då JR körde och handlade frukostbröd. Sedan var det uppehåll och sol hela dagen.

Runt rondellen och sedan är vi uppe på ringleden runt Beziers. Perfekt att komma till olika delar av staden. Precis som i Malmö där man har en yttre och en inre ringled.

Runt hörnet finns vår veterinär och det är alltid roligt att stå här. Jag är ju den som väntar med hundarna så liv och rörelse är inte helt fel. Idag såg jag den största St Bernhardshunden jag någonsin sett. Maffigt alltså. Jag trodde först att de hade med sig en häst innan jag såg dem gå in i affären. Här är hundar välkomna.

Turbo fick sina klor klippta och även ny rabiesspruta. En dam kom fram till vår bil och frågade vilken ras detta är. Hon tyckte att Turbo var så vacker. Många bilar kör sakta förbi när hon sitter i förarsätet och tittar ut. Kuma fick sina klor klippta och veterinären som denna gång var en äldre dam, tyckte att det var tredje världskriget som drabbade henne. Kuma kan låta riktigt elakt när han vill.

Oliverna på trädet där vi stod verkar vara mogna. Undrar om de drygar ut sin inkomst i djuraffären med olivolja?

Efter klippning körde vi till GiFi där JR köpte nya kryddor. De hade ett bra erbjudande och vi behövde nya då våra gamla tagit slut. Sedan blev det en sväng till Jardin BiB där vi köpte fler tuggben. Sista paketet låg på hyllan och väntade på oss. Dags att köra hem och sätta oss på trädäcket. Lite mat och ett glas vin till en podd och sedan kom det mörka moln farandes. Ett rejält regnväder drog över byn och vi ansåg att det var bäst att stanna inomhus resten av kvällen.

I morgon stannar vi hemma och om vädret tillåter blir det lite tvättning av kläder.