Utomhus och inomhus

Annonser

Tänkte att detta blir nog en inomhusdag när vi vaknade. Himlen var täckt av grå moln och det var inte mer än +14 ute. JR hade ändå en inplanerad shopping med en lång lista på saker vi behövde, så han brydde sig inte så mycket om vädret just då. Precis när han backade in framför grinden kom solen fram ordentligt och då skulle det nog ändå bli en dag ute.

Jag gjorde min yoga och pressade ny apelsinjuice. När jag nästan var klar tittade jag ut och regnet vräkte ned. Hojtade till JR att ta in hundarna, men Kuma var redan inne så det var Turbo som tagit skydd på trappan som skulle komma in. Sådär då fick alla växter lite vatten och på ett par minuter var solen framme igen. Tack, för den hjälpen vädernissen däruppe.

Därför fick vi ändå en dag i trädgården. Nu skulle egentligen JR ha pysslat lite, men andan föll inte på verkade det som och vad gör det. Kommer fler dagar för pyssel i trädgården. Men när skuggan kom på trädäcket tyckte jag att det blev lite kallt om ryggen och baken. Vill inte drabbas av ischias en gång till i mitt liv så jag fann för gott att röra på mig lite. Vi har ju misstänkt att vi har inneboende i trädgården och det visade sig vara sant.

Ett duvpar har byggt sig ett bo i ett av våra träd. Misstänker att mycket av hundarnas päls finns där som isolering. När vi borstar dem så försvinner pälsen fort. Då bladverket är mycket tätt har de en skyddad bostad där. Trädet fäller inga blad om vintern utan är grönt året om så de har det nog bra där.

Här förbereder vårat andra träd för våren verkar det som. Nya frukter ska produceras, men jag har ingen aning om vad det är. Hoppas fåglarna kan äta av dem i alla fall. Detta träd är också sådant att det inte tappar några blad utan är grönt året runt.

Grannarna på andra sidan gatan har varit flitiga idag. Det har klippts träd och gräs med allehanda maskiner. Hoppborgen har forslats bort och något trädgårdsland har plöjts bakom boningshuset. Allt som ska komma upp till våren måste ju i jorden och förhoppningsvis ska det bli bättre klimat för försäljning nästa år.

Men ikväll , ja precis just nu pratar President Macron till folket = oss om nya restriktioner. Min franska är inte så bra ännu att jag kan följa det men det finns de som är och jag inväntar en bra översättning ikväll. Hoppas de nya restriktionerna gäller storstäderna och inte här i byarna.

Vi stannar hemma så mycket vi kan, tvättar händerna, använder munskydd och håller avstånd.