Kallt ute i natt

Annonser

Drömde inatt om en vulkan som sprutade ur sig isbomber. Det var is och snö överallt. Snacka om mardröm och så kliver man ut till något som ser ut som frost.

Men endast på baksidan av huset där solen inte nått ännu. För övrigt var solen lite blek och det var först någon timme senare som den värmde gott. Då tinade isen på fåglarnas vattenskål och frosten försvann från gräset.

Där borta i de riktiga bergsbyarna har de snö. Ja, om vi nu skulle vilja se snö på nära håll så kan vi åka hit bort:

Jag ritade en blå pil som passar bra när det gäller snö. För där är topparna i Pyreneerna och skidliftarna öppnade idag. Fast det är faktiskt så att det är endast ortsbor som får nyttja backarna. Hur det är borta vid alperna vet jag inte och ärligt talat är jag inte heller så intresserad. Skidåkning tillhör mitt förflutna och även om jag skulle vilja så tror jag inte att jag skull få på mig en pjäxa på min fot. Är så glad att jag idag får på mig några slags skor. De ska på i denna vecka då vi har lite ärenden att göra.

Idag har jag kört lakan i tvättmaskinen och sedan var det lite administrativt att göra. Gick i och för sig fort att göra och det känns så skönt nu när allt flyter på i bra ordning med alla papper. Bra rådgivning är ett plus.

Idag har vårat bageri i byn stängt som vanligt på måndagar och då det var lite kyligt på morgonen tog JR Mackan. Meningen var att handla bröd på Super-U, men det var stängt idag för inventering. Därför körde JR till vår grannby och bagaren där. Han passade på att handla på Lidel också. Han kom hem med antirynkkräm och jag undrar om han tycker att jag börjar få rynkor? Men skämt åsido så har jag i flera år använt deras ansiktskräm då det har visat sig vara mer funktionellt än många dyra krämer. Nu har de inte haft den på ett tag på denna Lidel så jag blev glad.

Ute har vi varit flera gånger men inte så långa stunder då det varit kyligt. Fleeströjorna har varit en tillgång i år.