Har vi tur idag måntro?

Annonser

JR hade sin klocka på ringning i morse då han hade ett möte med Monsieur C hos vår Maire för att berätta om vårat poolbygge. Men det var inte nödvändigt att anmäla en ovanjordpool i byn längre. Så bra nu kan vi bygga när vi vill och har bestämt att det blir till hösten. Vi vill inte förstöra trädgården nu i vår och sommar. Bättre att göra det i höst och sedan göra i ordning den på vintern. Vi klarar en sommar till med dusch har vi bestämt. När man sedan har en pandemi som härjar kan det vara bra att vänta tills vaccineringen gör att vi inte behöver vara oroliga för att släppa in folk i trädgården.

Men vi har ju lite kvar att bygga på staketet och idag har det visat sig att det behövs. En djäkla tennisboll hamnade i vår trädgård då apan är ledig idag och hemma hos sin mamma. Vi kände oss lite uppgivna när vi styrde Mackan ut från vårat hem.

Varmt ute idag med +22 och sol så för första gången fick vi ha på airconditionen. Skönt tyckte hundarna. Tänk så mycket grönt det blivit på bara en vecka för det är ju så länge sedan vi var till Brico Depå.

Vi korsade vår flod som idag har höga vattenflöden. Inte så mycket trafik då vi prickade in lunchtiden med flit.

Jag höll fingrarna i kors att vi idag skulle få de pinnar som vi behövde. En glad JR kom ut efter ett tag med ett stort lass av pinnar. Perfekt för nu blir vårat staket helt klart och vi är ju båda så att vi vill göra klart en sak innan vi börjar med nästa. Ja, nästa blir ju på baksidan mot fimpan där vi ska plantera redrobin-buskar. Det ska bli en hel häck och jag har sett fler sådana idag som är så fina. Jag bara väntar tills vi kan börja med det.

Mot Beziers igen då efter att ha gjort ett lyckat köp. JR behöver nya fillingar som är av en speciell sort och nu ska vi försöka hitta sådana.

Inte mycket trafik nu heller och vi susade efter vägen.

Det är väldigt gult efter vägarna nu och jag är så glad över mina allergitabletter. Fria luftvägar och läkning av min sargade näsa.

När vi närmar oss nästa affär frågar JR vad jag vill ha. Ägg blir mitt svar och det är det enda jag behöver. Okej, du är väldigt lätt att göra glad får jag till svar.

Inga fillingar blev det men ägg fick jag så vem är nöjdast idag. kanske JR ändå som fick sina pinnar. En bra födelsedagspresent tyckte han. Han fyller precis bra år idag och mer tänker jag inte säga om det, men kan avslöja att vi är födda på samma år som The golden.

Hem och vyn när man kör denna väg gör mig alltid så glad. Vi trivs bäst i öppna landskap som de x-skåningar vi är.

Genom allén hem till byn och som ni förstår blir det en ny tur nästa vecka för JR behöver fillingar. Jag får tvätta i morgon så han inte får gå med rumpan bar. Kan berätta att JR kastade över apans tennisboll då Fimpan bad honom om det. Hade jag kunnat mer franska hade jag sagt att hon skulle stoppa bollen i munnen på apan. Tur för henne att jag inte är så bevandrad i vårat nya språk.