Solen kom tillbaka idag

Annonser

Varmt men inte så hög luftfuktighet gjorde att det kändes trevligare. Jag hade till uppgift idag att ösa ur det sista från bigbagen och det blev en full skottkärra. 13 st har jag öst upp och det är ju ett bra och ojämt tal. För övrigt mitt lyckotal. JR har hållit på med dörrarna till tiny house idag och som jag skrev tidigare är det eller var det ett plockepinn, så det har tagit hela dagen. Men vi jobbar inte på ackord eller under tidspress. Nu försvann även två lastpallar och gissa om hundarna är glada att deras bajjaställe inte är ockuperat av annat. Kuma är väl den som varit mest bekymrad då han vill ha allt som vanligt och inga nymodigheter.

Jag blev lite nyfiken på hur allt ser ut från grinden och nog ser det ut som en liten djungel med alla växter? Mer insynsskydd behöver vi ju absolut inte. Nu gäller det bara att ansa och hålla ordning på rabatten. De mindre lavendlarna har jag klippt för de har blommat ut en första gång och nu kommer det ny blommor på dem. Denna stora är fortfarande blommande så den väntar jag lite med. Oleandrarna tänker jag inte klippa i år utan väntar ett tag till.

Vi fick finbesök av herr och fru Duva som lät sig väl smaka av mina fågelfrön. De bor i magnolian och har ju nära till restaurangen.

Ibland kör jag lite kort tagna från höften och det kan bli en del spännande foton. Så det gjorde jag idag. Var jag till en del sysslolös? Hm kanske.

Hundar är alltid svåra att fota eller djur i allmänhet och Turbo har en tendens att flytta sig precis när jag riktat kameran mot henne för att ta ett fint foto.Träning, jag vet och det är precis det jag håller på med.

Jag tycker om att få in rörelse i mina foton. Allrahelst när det gäller mina hundar. Kuma är sådan att han kan stå i en underbar pose och så tar jag upp kameran för att fånga ögonblicket när han börjar röra på sig och då ser jag baken slinka förbi. Så ibland sitter jag med kameran och bara väntar. Det kan bli lite tråkigt men så plötsligt får jag ett väldigt fint foto. Inte ofta kan jag säga men värd att vänta på.

Jag fick min Canon av JR när jag satt hemma med benet i paket och då fotade jag mest med min mobil och tyckte att det dög. Men när vi flyttade ner hit har jag mer och mer börjat använda min kamera. Så det blir fler experiment med olika vinklar och som jag tidigare skrivit vill jag köpa nya objektiv som gör att jag kan få till roliga motiv. Jag är inte mycket för att photoshoppa utan vill ha riktiga färger och ljus. Kan vara roligt ibland men inte alltid.

Idag fick vi vattna för växterna såg väldigt törstiga ut. JR får börja så gräsfrön här i höst. Vi hade ju en fin gräsmatta här men var tvungna att jämna ut vid plattorna och lägga jorden från poolbygget så det blev här. Ser inte så fint ut nu men vänta bara.

Så efter att ha fått klart poolen blir det lite soft trädgårdspyssel. Nu skriver jag detta med en blinkning men jag har lovat JR att inte köra igång något större projekt. Fast trädäcket runt poolen ska ju förstås spikas upp. Men jag har sagt att det får ta sin tid och nu håller jag på bromsen för det ska ju vara lite roligt att bygga. Fasen vi har ju inte bott här i mer än två år nu.

Fredag i morgon !!! Jippiii… eller okej inget märkvärdigt med det egentligen. Inte för oss i all fall. Vi har i princip lördag hela veckan.