Vipplardag igen

Annonser

Lördag här i Frankrike och jag har två projekt idag. Det första är vipplingen vilket betyder att jag går runt i huset och torkar bort damm och fläckar som uppkommit under veckan. Flugskitar och blöta nosar på fönster och tummar både här och där från oss tvåbenta. En rätt trevlig syssla som inte tar alltför lång tid av dagen och det är tack vare att vi bor i Petite Villa istället för ett stort hus som vi bodde i tidigare. JR pysslade med sina sadelväskor och det behövs vissa justeringar innan de sitter ordentligt på plats.

JR kom hem med min älsklingschoklad. Jag är ingen godismänniska eller ens chokladmänniska, men ska jag äta något gott så är det dessa som jag föredrar. Vi äter ju inte kakor eller andra sötsaker till kaffet som vi dricker varje dag. Men nu till jul bullar Super-U upp med massor av choklad och vi brukar köpa hem någon ask. En kula till kaffet är så gott.

När jag var klar med vipplingen gick jag ut och klippte rosorna. Läste i min trädgårdstidning att det ska man göra här nere. Har sett att grannarna även klippt sina rosor. Vi har ju sällan frost här och det är kanske därför man klipper under hela året? Bara en fundering från mitt håll. Jag tittar ofta på hur grannarna gör för de vet säkert vad de gör eftersom deras rosor och buskar är så fina.

Nu börjar gräsmattan leva upp till namnet gräsmatta. Det börjar bli grönt på våra marker. Solen är inte så brännande varm längre och det gynnar nog gräsrötterna. Hundarna mår väldigt bra och Kuma tycker om att det är så varmt ute fortfarande.

Kan det måntro bli blommor här under vintern? Små fina lila blommor brukar titta fram. Mer på våren men kanske kommer det ett par även nu? Tycker att bladen är så söta. JR har rensat bort all ogräs runt om dessa plantor och jag hoppas att de breder ut sig här.

Hade lite sällskap när jag klippte rosorna och det är ju alltid trevligt. Solen står verkligen lågt nu på eftermiddagen och det gäller att ta vara på solljuset. Tyckte att det blev för tungt att bära tunnan till mina rosor så jag tog endast locket och lade klippet på den. Bara att vända på locket och allt hamnade i tunnan sedan. Man får tänka till lite eller hur?

En trött liten soldat som tycker att det börjar bli väl svalt om magen men inte kan slita sig från trädgården. Tur vi har hundvänliga fönster som gör att de kan se ut.

Jag såg en liten börje idag och den kilade in i en springa i huset väldigt snabbt. Trodde faktiskt att de gått i ide nu. Men solen värmer ju så de kanske tittar ut då och då. Ser fortfarande fjärilar fladdra runt. Får ingen vinterkänsla alls och vadå jul? Men affärerna kör julsaker för fullt nu. Vi har bestämt oss för att köra raclette denna jul också och det ser jag fram mot.

Over and out from Petite Villa för ikväll.