En sista måndag i november

Annonser

Nu finns det inte en enda måndag kvar detta år i november och jag hoppas ni gjort som vi och njutit av den. Det heter ju att söndag är vilodag men vi brukar ju alltid göra rent våra golv då, så måndagen blir vår vilodag. Vanligtvis har jag endast lakan att stoppa i tvättmaskinen och sedan hänga upp, men idag pressade jag juice och hela stora kannan blev full. Inte så ansträngande precis och det är skönt att ha morgonjuicen klar. JR var till Super-U och handlade saker som saknades hemma. Vi brygger kaffe i bryggaren på morgonen då vi gärna vill ha stora koppar, men efter maten på kvällen kör vi espresso och små koppar. Meningen var att JR skulle köpa fler kapslar och så kom han hem med kaffepaket till bryggaren. Nu köpte han paket i fredags så det behövdes absolut inte. Men nu kan vi dricka kaffe så det sprutar ur öronen om vi vill. Det går inte att endast skriva kaffe på listan för inköp utan man måste skriva specifikt vilket.

Vi plockade blad igår och idag såg det ut såhär när vi gick ut. Eftersom det fortfarande blåser väljer jag att vi blundar för detta och kanske tittar uppåt när vi går förbi.

Eller kanske inte för då ser vi att det är många blad kvar som kommer att hamna på marken. Inte mycket till blå himmel på morgonen men längre fram på dagen blev det både sol och blått däruppe. Men värmen hittade inte ner för det har varit kallt och vinden bet på kinderna. Nu klagar jag i onödan för vi har riktigt skönt inomhus och någon snö eller halka slipper vi ju. Det var en av de stora anledningarna till att vi flyttade söderut. Att gå runt på isiga gator i halvmörker i flera veckor med hundar som fick salt och smuts i tassarna, var vi trötta på.

Vi har haft black week och black friday ,vilket inte någon kan ha missat för det har tjatats ordentligt om det. Nu är det julrea och precis som tidigare är det endast en produkt vi brukar köpa då.

Vi köper fin whisky som är minst 12 år gammal beroende på vilken sort. Bortse från Mac längst fram och de två flaskorna gin och Ricard som står till höger. De tillhör inte sparandet utan Mac G kan vi ta ett glas av på vanliga helger och ginen är sommardricka. Några flaskor till och sedan är vi nöjda för denna gång. Alltid roligt när vi sedan provar våra inköp. En del av de som står i skåpet är från förra årets rea så allt har inte gått åt på ett år. Fördelen med att bo i ett land som inte har så hög moms. Något annat som jag skämmer bort mig med är parfymer. Inte för att jag köper på mig flera flaskor, ånej det är en färskvara och ska inte lagras utan konsumeras innan de förstörs. Men jag köper fina sorter som jag aldrig skulle förmå mig att köpa annars då de är så dyra i Sverige. Just produkter för välbefinnandet är billiga här och dem unnar jag mig. Tog förresten en god lakritsbit idag, inköpt i vår fina Super-U.

Vad unnar vi oss mer? Jo, lite fin kaviar på morgonbrödet, någon god ost på kvällen till färska grönsaker med ett glas vin. Det är nog dags för det nu tror jag.

JR var till vår vedleverantör idag och kom hem med tre säckar torr prima ved. Det är både mysigt och värmer upp hela huset. I morgon ska jag visa på foton hur det kan vara. Glömde det idag men den som väntar får se. Annars har vi gas som håller på att fasas ut här i Frankrike och det är nog bra att göra sig av med beroendet från Ryssland. Så när vår gaspanna är mogen att bytas ut får vi se vad det blir för mojäng. JR är experten på sådant då han jobbat med det och håller koll nu med. Det ordnar sig med den saken när det är dags.

I morgon fasar vi ut november och inleder sista månaden på detta år.