Aktiv förmiddag och lat eftermiddag

Annonser

Förutom en nästäppa som jag snyter ut när jag stiger ur sängen, så mår jag riktigt bra. Första morgonen på ett tag som jag inte fryser och det var ju hoppfullt för dagen. Här skulle det göras rent på golven. Men JR hade lite annat han ville prata om. Vi har planer på lite olika saker inomhus. Det vi först gjorde när vi flyttade in var ju att måla väggarna vita, precis som man gör när man målar en tavla. Sedan tänker vi fylla duken med färg och göra rummen riktigt mysiga. Tror vi börjar med sovrummet som ju har en fondvägg av sten och idag vita väggar. Nya gardiner och nytt överkast ska jag köpa när vi ändrat färg på väggarna.

Inget regn idag men inte heller särskilt mycket sol heller. Lite varmare än förra veckan men det kunde vara ett par grader fler tycker jag. Idag har vi haft +12 och jag ska villigt erkänna att jag inte varit ute särskilt mycket. Såg på vädersidorna att det både regnar och snöar över bergen. Har ingen aning om hur nära det är våra närmaste berg eller om det snöra där för molnen är så långt ner och riktigt hänger över dem. Såg också att det är varning för höga flöden i vissa floder. Får väl läsa i morgon om hur det blev med allt.

Skulle ha gjort lite spa idag men efter golven kände jag mig matt och det blev endast en snabb dusch. Vi började känna oss lite hurvliga så JR tände en brasa som gjorde att allt kändes mycket skönare. Tror jag hade lite feber på gång som sjönk rätt snabbt efter en doliprane. Läste att det är många som drabbats av denna nya variant av viruset som heter omikron. Även svenska kungahuset är drabbade och så är det med ett virus den tar ingen hänsyn till något. Hög, låg, rik eller fattig så drabbas man.

Jag skriver och funderar hela tiden om olika företeelser och saker. Något jag alltid undrat över är avundsjuka som så många drabbas av. När man inte kan låta någon annan få triumfera över vad de åstadkommit. Istället pratas det illa bakom dens rygg och smutskastas hela tiden. Detta dök upp i mitt huvud då jag såg Stjärnorna på slottet igår. Det var Carolas dag och tänkte på hur illa hon blivit behandlad av media och andra människor. Det gick väl för bra för henne och hon är väl för duktig kan jag tänka. Avundsjuka är något både JR och jag drabbats av i olika perioder av våra liv och det tycks fortfarande vara fallet. Men vi har fått en hård hud där det inte tränger in någon illvilja eller avundsjuka. Nu är vi sedan 20 år två och stöttar varandra i alla lägen. Två hjärtan klappar i samma takt och vilken lyckoträff att just vi träffades.

Det som gäller nu för oss är att hålla oss isolerade ett par veckor så nästa veckas utfärd får skjutas på framtiden och det är nog lika bra. Eftersom det är roligare att köra omkring i landskapet när vädret är bättre. Så jag får gå runt i mitt lilla paradis och njuta ett tag. Jag hoppas verkligen att Kumas bädd dyker upp under kommande vecka. Vi lever på hoppet.