Vardag och måndag

Annonser

Solen blickade ner på min lekamen när jag käckt traskade mot tvättmaskinen. Här skulle tvättas lakan och då jag matat maskinen med nödvändiga vätskor så smutsen skulle lossna, tog jag mig en snabb titt runt i trädgården. Ren och skär lycka fylls jag av när jag står där. Jag mår så otroligt bra att det nästan är oförskämt. Vet ju att inte alla dagar är lika så det gäller att spara känslan till en annan dag.

Små violer har tittat fram och de niger och ler mot solen. Visste inte ens att vi hade sådana i trädgården. Men det gäller att sänka blicken eller höja den ibland. Nu är ju jag en stapplande, linkande människa så för att kunna sänka blicken och höja den måste jag stanna upp. Annars är risken överhängande att jag snubblar och ligger där som en sprattlande hög. Det gör ont att ramla och efter den gången då jag ramlade ordentligt så är jag försiktig. Men å andra sidan varför rusa omkring som en galning. Bättre att ta sig fram i ett lugnt tempo med många pauser. Tror inte Turbo skulle hålla med men henne har JR då vi går ute. Jag och Kuma har ett mer samstämmigt flow. Vi strosar runt och stannar upp för att se oss omkring när vi så tycker.

Nu har oleanderna fått sina små fina puffar. De ska lossna och föras av vinden för att sås i jorden. Det blåste inte idag så det var ingen bra dag för att sprida frön.

Blev ju en tur ute senare då jag hämtade in de våta lakanen. JR brukar faktiskt hjälpa mig att bära in dem då de väger väldigt tungt. Men idag gick han före med en ännu tyngre vedhämtare så jag greppade tag i min klädväska och gick efter. Gick min brottarmatch med lakanen och tillslut hände de uppe i dressingroom. Man måste ha rätt inställning för att få upp dem lätt och utan krångel. Det hade jag inte idag och får antagligen vika om allt när de torkat. Med avfuktaren tar det ca ett dygn tills de är torra och kan läggas in i linneskåpet. Det som för övrigt behöver en sortering och ordnas upp. Allt från Mackan har jag bara stoppat in på hyllorna efter att de blivit tvättade. Så efter tre år kanske det är dags att göra något åt röran?

Fast idag har vi hållit oss till ett projekt var. JR har monterat en ny spridare på kökskranen då vi inte var riktigt nöjda med den vi hade. Det var en nödlösning då vår gamla började läcka. Bricko hade endast en vit men vad gör det . Så nu har vi en svart/vit kran i köket. Den fungerar precis som den ska och det är huvudsaken.

Vet inte vad vi ska hitta på att göra i morgon men det brukar aldrig vara något problem för det dyker alltid upp något. En sak är säker och det är att vi ska gå runt i vårat lilla kungarike och bara må bra.