Det blev mycket idag

Annonser

Igår fick JR ett sms att hans stol skulle anlända idag. Så precis som vanligt vaknade jag halv tio för min misstanke var att om den kommer på förmiddagen så blir det strax före tio. Ånej, jag hade inte ställt väckning. Börjar väl bli gammal då varje gång det gäller en tid eller passning av tid, vaknar jag före klockan. En kvart efteråt ringde det på grindklockan och JR hörde den men som han sade efteråt så hade han ingen aning om vad han skulle göra. Så jag fick putta på honom och hojta stolen kommer, så vinglade han sömndrucken ut och tog emot paketet. Med andra ord var vi uppe rätt tidigt båda två. I alla fall för att vara oss. Tror inte att jag behöver berätta vad Kuma ansåg om det hela.

Efter frukost skruvade JR ihop sin nya skrivbordsstol och den gamla rullades ut. Ska kanske förklara varför han behövde en ny. Min är ju mycket äldre, men har inte den egenskapen att plötsligt sjunka ned till golvet. Vid åtskilliga tillfällen har vi suttit mitt emot varandra vid skrivbordet och så har JR försvunnit ner, för att tillslut nästan sitta med hakan på skrivbordet. Vi har skrattat åtskilligt åt det hela, men det är ju hopplöst att sitta och göra något vettigt när man har en opålitlig stol.

JR lastade den gamla stolen och en del annat som skulle till återvinningen. Vädret passade bra att uträtta en del ärenden i.

Strax före Cornelihan svänger man till höger och efter några hundra meter har vi vår återvinningsstation. Vi tog med oss säckakärran = skånska, som gjorde att JR inte behövde slita alltför mycket.

Nu äntligen vände vi mot vår by igen och svängde till höger och Jardin 34. Jag skulle få frossa lite i växter. Okej, det är lite tidigt på året men jag bara måste annars blir jag galen, tror jag.

Jag hittade tre fina växter med underbara dofter som ska planteras i morgon. En större växt som påminner om oleander men heter något annat och slutar med rose. Vi har ju tänkt ett bra tag på att ha något i hörnet på baksidan. Kommer att visa det hela i morgon då vi sätter igång. En stor kruka hittade vi också, men den blev en riktig rysare.

Vi trodde att den skulle gå in genom bodelsdörren, men inte då. När vi stod där hojtade en av de som arbetar på Jardin och två gubbar kom springande. Kunde krukan som vägde massor av kilo gå in genom framdörren och stå på golvet? Nej, det fungerade inte. Men så kom den ena på att de kunde lyfta upp den på framsätet. Vi lade fårskinnet (fejk) och de lyfte upp krukan där. Så bra då, men hur skulle JR och jag få ut besten och in den i trädgården utan att bli invalider och skulle vi orka?

Vi har ju tur att inte bo så långt från vår Jardin. Jag stod bakom mitt säte och höll i krukan så den inte skulle tippa framåt. JR körde så försiktigt han kunde så jag inte behövde parera så mycket. Väl hemma vid grinden beordrade jag JR att sätta på ryggstödet då hans rygg inte är i bästa skick. Det fanns ju inte på kartan att vi skulle kunna lyfta krukan från framsätet och ner på marken. Jag kom på att vår ena soptunna skulle kanske vara ett första steg då behövde JR inte böja på ryggen när han ställde ner krukan.

Fungerade bra och nu måste vi tänka på nästa steg. Krukan var fortfarande lite väl högt upp. Jag gick in i trädgården och hämtade vår tunna för trädgårdsavfall. Ett dropp ner bland allt avfall skulle göra att JR inte behövde hålla så länge. Spännande värre och som jag sade skit samma om tunnan spricker. Men det gjorde den inte. Sådär in med soptunnan och ut med säckakärran. Nu kunde vi rulla in krukan i trädgården. Vi har en liten sandhög efter bygget av poolen och där tippade vi ned krukan och kunde ställa upp den. Pjuh, vi gjorde det!

Något jag lade märke till är att mandelträden har börjat blomma. Ni ser ett där längst in i bilden. Det som lyser vitt.

Vi var ju inte klara för dagen med det utan skulle Till grannbyn Murviel som ligger ca fem minuter bort och där vår franska bank finns. Våra pengar från franska staten skulle lösas in och sättas in på vårat franska bankkonto. JR traskade den långa backen upp till banken och jag satt och vilade ryggen i Mackan.

Efter detta stannade vi till vid vår pharmacie i byn och hämtade ut medicin. Jag hade fått något slags d-vitamin och den kommer jag att skriva om i morgon. Men sedan körde vi hem och nu är vi rätt trötta.

Mina nya växter som ska placeras i morgon, för idag orkar vi inte mer.

Krukan som väger en hel del. JR ska köpa jord men den ska placeras på plats i morgon den med. Ser liten ut från denna vinkel men den är löpt med växtpotential för nya växten.

Jag tycker den är så snygg och kommer att pryda sin plats. Nästa gång vi köper kruka får det antingen bli med leverans eller så hyr vi en bil när vi handlar. Blir nog det sista. Är billigt att hyra bil här så jag tror det blir det bästa. Men då ska vi inte göra massa andra ärenden samtidigt.

Torsdag är planteringsdag.