Kallt ute och kallt i världen

Annonser

Det har blivit en del grader kallare under de senaste dagarna. Vi sitter ute men nu med fleeströjor och kudde under baken. Men tillslut blev det lite väl kyligt. Jag hade ju min vipplardag och JR gick ut för att ta ner lite grenar från träden. Vi har haft sol men inte direkt hög temperatur +16.

När jag var klar med vipplingen gick både jag och Kuma ut. Som sagt så såg det så varmt ut, men i skuggan blev det rätt kyligt. Börjar bli mycket lättare för oss nu då Turbo är på väg ut ur sitt löp. Inga droppar på golvet längre och hon stryker inte runt Kuma som tidigare. Snart tillbaka till det vanliga igen.

Som vanligt efter invasionen i Ukraina såg vi på nyheterna denna morgon. Jag har så svårt att fatta att en del länder bromsar inlåsningen av Ryssland. Egna intressen går för ett helt lands kamp att få vara självständigt. Känns otroligt frustrerande.

Men vi blev ändå sittande ett tag ute och vi brukar ha mycket att prata om, vilket idag har blivit än mer med nuvarande världsläge. Svårt att avbryta och återgå till vår lilla värld. Känns nästan lite overkligt att vi har det så lugnt och rofyllt här.

För mig är det svåraste att förstå hur någon kan invadera ett land som inte vill ha krig utan helst ha diskussioner om saker och ting. Som att slå någon på käften utan anledning. Det är kriminellt. Som så många andra har jag en oro inom mig om vad allt ska leda till.

Tur ändå att våren verkligen börjat göra sitt intåg och vi har en trädgård. Snart ska vi köra och handla en del virke till bygget runt poolen. Jag ska mura också och det ska bli riktigt roligt. Men det återkommer jag till när vi köpt sten och bruk. Ska även finslipa min teknik med hjälp av youtube som är en fantastisk källa med nyttigheter. Alltså inte bara en massa skoj och musik där. En fördel med att rå om sin tid är att vi inte har bråttom med våra projekt. Men nästa vecka ska det nog bli en del inköpsresor i omgivningen. Vi har planer inför våren och sommaren.

Så ta det lugnt allihop. Tänk även på att Karma råder alltid och det någon gör mot dig eller någon annan, alltid kommer att slå tillbaka.