Underbart blev kort

Annonser

I går sent började det att regna och tydligen har det åskat inatt, för Turbo låg som en boaorm runt huvudet på JR när jag vaknade. Det jag vaknade av var en tass i ansiktet och som vanligt får jag äran att ha baken mot mig. Är glad om hon inte släpper en rökare, som hon brukar göra. Oftast ligger hon på mattan på golvet vid fotänden, men åska fodrar en snarkande pappa. Det är tryggt. Kuma sover mellan oss och han märks inte då han ligger väldigt stilla om han inte drömmer, då kan man bli sparkad i magen eller ryggen. Så idag har det varit vått. Men vi hade att göra ändå. Kuma sov och Turbo också då hon säkert inte sovit så under natten. Hon är så rädd när det smäller.

Tror att jag berättat det förut men gör det ännu en gång. Hon är en omplaceringshund och vi köpte henne när hon var 2 år och då var hon inte ett dugg rädd för smällar. Men tyvärr gick det runt ett gäng tonåringar i vår by som tyckte att det var roligt att slänga in bangers i folks trädgårdar. Efter att de gjort det ett par gånger blev Turbo vettskrämd för allt som smäller. Vi har försökt att inte göra så stor affär av det utan finns bara tillgängliga så hon kan vara nära om det smäller någonstans.

Vi har inte suttit här idag och parasollet är nere. Men jag klappar mig själv på axeln som struntade i att vattna igår. Där sparade jag ett arbete som hade varit onödigt. Men grönt är det överallt och tydligen ska det bli regn i morgon också. Får väl se vad vi hittar på då.

Idag har jag haft en allvarlig konversation med min symaskin som jag inte är så mycket vän med. I hela mitt liv har jag haft en Huskvarna som min mamma köpte till mig då jag flyttade hemifrån. Vi har haft ett underbart liv tillsammans tills den gav upp och det var små saker tills den inte alls ville sy ett enda stygn. JR köpte en ny till mig när vi flyttade in här. En Singer och vi verkar inte särskilt kompatibla än så länge. Har sytt en del saker på den och idag var det dags igen. JR:s jeans behövde få en sydd fåll. Lat som jag är hade jag fållat upp benen med textiltejp. De har torkat och nu behövdes det riktig tråd. Inget problem egentligen men idag var ingen bra dag för mig att ta mig an det. Tejpen saggade och smutsade ner överallt och så fick jag tunnelsyn när jag skulle trä i tråden på symaskinsnålen. Men tillslut fick jag sytt det jag skulle och JR kunde börja prata med mig igen. Slutsats: idag var ingen bra dag för mig att sy.

JR tog det säkra före det osäkra och gick ut med en svamp och en hink såpavatten i husbilen och städade duschen och toaletten. När han var klar var jag nästan klar med Singer. Kanske blir jag och Singer vänner tillslut.

Dagen gick ju förbi och nu har vi +15 och förbaskat kallt tycker jag. De var och började försöka laga hålet i gatan men gav upp när regnet tilltog. Inte rätt dag att laga hål på. Kändes lite bra att det är fler som inte valt rätt dag för ett projekt.

I morgon ska jag göra ny morgonjuice och det tar en liten stund. Vad jag ska syssla med sedan ger sig och JR fortsätter säkert att pyssla med Mackan om det regnar. Som man säger i morgon är en annan dag.