Lite svalare idag

Annonser

Inget fel på sömnen här inte för vi sover så gott allihop. Jag vaknar vid tio och brukar vända mig på rygg och bara njuta. Så skönt att inte behöva rusa upp direkt man vaknar. Efter en stund väcker jag JR som nästan är vaken och han öppnar dörren så Turbo kan kila ut. Hon vill gärna göra det för att sedan komma in igen och ha en kelstund i sängen. Vi brukar kolla genom mobilerna så ingenting väsentligt har hänt. Det går rätt fort. Sedan trycker vi upp jalusierna och börjar dagen med att gå ut. Jag är den som håller koll på vädret och det har blivit så eftersom jag sköter tvätten. Kan man hänga ute eller ska jag vänta någon dag? Nu på sommaren är det bara sol så det är inte lika viktigt med hur vädret är.

Jag har torkat av allting inomhus idag och det var skönt att vistas i ac:ns sköna värld ett tag. Men efter att termometern visat +38 gick den ner till +36 och då gick det bra att sitta under parasollet. Riktigt skönt faktiskt. Tog en stund i poolen och bara njöt av att ligga i vattnet. Jag simmade mina metrar och jag märker att jag blir starkare i både ben och rygg. Hoppas vi kan vara i poolen ett bra tag till.
Till och med hundarna tyckte att det var drägligt ute idag och kom ut flera gånger när vi satt under parasollet. Men något jobb fick inte JR göra. Jag tycker inte att man ska anstränga sig för mycket utomhus när det är varmt. Jag somnade i någon timme när vi lyssnade på vår ljudbok. Så skönt och det är väl så det ska vara. Man blir trött av värmen.

Berättade jag att vi lyssnar på Björn Skifs bok nu? Riktigt rolig och intressant tycker vi. Men idag lyssnade vi även på Mia Parnevik som var precis så som vi tycker att ett sommarprat ska vara. För dig i hängmattan,sommarstugan,i båten,husvagnen och på vägen. Det är väl ungefär så det var och ja på badstranden sa man också. Både jag och JR har minnen hur vi lyssnade på dessa sommarpratare under våra ungdomsår. Sedan var det ju Radioteatern ger med en spännande och underhållande pjäs. Jag är glad att jag fick växa upp med allt detta.
Innan vi gick in kom jag på att jag lovat fota lavendeln. Delen till vänster är den jag klippte först och redan nu har det kommit nya grenar. Den till höger klippte jag igår och om någon dag är den säkert grön igen. Får nog klippa den till hösten igen men det ska nog gå bra för då är det svalare ute. Jag är nöjd med mitt arbete. Igår tyckte jag att jag luktade lavendel hela kvällen men efter duschen var lukten borta.
En underbar solnedgång sade godnatt till oss och vi gick inomhus till våra ac. Ny dag i morgon och den ska inte bli alltför varm så Kalle kula har susat vidare för denna gång. Nu är det normala sommartemperaturer som gäller. Varmt javisst, men inte otäckt varmt. Halva juli har förflutit och jag hoppas alla som har semester verkligen fått bra väder och njuter till fullo.