Som en våt disktrasa

Annonser

Igår kväll drog ett nytt väder in och det kändes mindre trevligt. Så nu har vi en luftfuktighet på 84% som gör att vi får huvudvärk och svettas floder när solen är framme. Det blev molnigt på eftermiddagen och det var faktiskt rätt skönt. Trodde det skulle komma ett åskväder men det verkar som att det inte blir så. Så vi tar en doliprane och huvudvärken försvinner.

Jag har mest suttit under parasollet som skyddar bra mot solens starka strålar. Men JR körde till veterinären med Turbo som skulle ha sin rabiesspruta. Till vår glädje har de nu tillåtit 3 årsvaccin här så det tog JR, även om det är lite dyrare. Han köpte även bravetco som de ska ha för nästa tre månader. Nu är det mitt jobb att lura i dem dessa tabletter. De har en smak av choklad vilket våra hundar inte tycker om. Får smula ner det i maten och hoppas annat tar bort lukten lite. Jag lyckades förra gången så det ska väl gå bra även denna gång.

Kuma var inte så förtjust i att JR och Turbo körde iväg med Mackan. Han accepterade inte det på en lång stund men sedan gick han in och lade sig inomhus där det är svalt och skönt. Men glädjen var stor när de kom hem igen. Lite av saknaden tror jag beror på att Turbo gick in i höglöp nu och är väääldigt mottaglig för manlig uppvaktning. Vår gamling vill gärna hålla lite koll på henne även om han inte orkar allt det andra.

Det blev soldis i eftermiddags och vi tog ett dopp i poolen som vanligt, men vattnet var nästan +34 trots diset. Turbo tyckte att det var skönt att solen inte var så stark.

Hon lade sig i sin koja och spanade. Kanske hoppades hon på att en snygg hane skulle komma förbi, men folk går inte ute och går med sina hundar nu då gatorna är så varma. De kör upp mot bergen eller ner mot hundvänliga stränder. Eller har man en trädgård som vi kan ju hundarna vara ute precis när de vill. Vi har ju byggt bort nästan alla varma stenar så de inte ska bli skadade på trampdynorna.

JR är lite frustrerad då det varit väl varmt för att bygga trädäck och sedan har vi haft en del annat att pyssla med. Så i morgon blir det väl lite byggande för honom. Jag ska koka potatis till en potatissallad jag ska göra på lördag. Jag tänker göra en kall sådan som passar så bra när det är sommar och varmt. Sedan får vi se vad JR tänker att vi ska ha till den. Idag åt vi cesarsallad som är gott.

Låter lite som åska nu men vi har jalusierna nere så jag vet inte om det kommit något regn också. Turbo är ju åskrädd och är lite orolig just nu men jag hoppas att det ska dra förbi snabbt. Skadar absolut inte med regn tycker jag. Blir säkert sol och varmt i morgon igen.