Tar det aldrig slut

Annonser

Idag blir det återanvändning av foton, då jag inte haft möjlighet att gå runt med kameran. Klockan klingade vid 07.00 i morse. Ja jag vet att det är söndag idag. Men rörläggaren ringde förra veckan och frågade om de kunde komma idag och byta gaspannan som vi beställt. Eftersom vi inte arbetar så tyckte vi att det kunde gå bra. Men de skulle börja 08.00 och jag höll på att svimma när JR meddelade mig det.

Nåväl vi steg upp sakta och hundarna trodde inte vi var kloka. Men vi var fast beslutna och gjorde oss och hundarna klara. Jag satte igång bryggaren som jag preparerat igår kväll. Hade även smörgåsar med kokta ägg,skinka,salami, sallad,tomat och gurka toppade med fin kaviar (ej svensk). Juicen tog vi på stående fot för att få lite energi. Så ringde JR:s mobil och rörläggaren var försenad en timme sade JR. När klockan närmade sig nio ändrade JR sig och sade att det var nog tio som var mer rätt tid. Jag jublade inte om man säger så.

Jag placerade mig först i sovrummet med hundarna eftersom vi har galler där och vi brukar vara där när det kommer hantverkare. Hundarna var trötta och hade fått både rastning och frukost så de somnade direkt. Men efter någon timme ville de ut på toalett och jag började känna för frukost, så då gick vi ut med dem och sedan satte jag mig i husbilen med dem. Gott med kaffe och smörgås tyckte både JR och jag. Jag stannade med hundarna och JR höll koll på hantverkarna. Hundarna fick var sin tuggpinne och sedan somnade de igen. Jag satte igång vår lilla radio så vi hade musik. Sedan satt jag och läste . Ska erkännas att jag lade huvudet mot armarna på bordet och slumrade i någon halv timme. Jag ville inte lägga mig på sängen eftersom det endast får plats en hund bredvid mig när inte mellanskivan ligger på plats.

Vid 15.00 hade de fått ut den gamla gaspannan och då körde hantverkarna iväg för att få lite mat och så skulle de skaffa någon grunk. Tror JR sade vad det var men min trötta hjärna uppfattade inte det. Då tog vi ut hundarna och släppte dem i trädgården. Blev även en kall öl för oss och gissa om de 25 cl smakade gott. Sedan blev vår väntan nästan löjligt lång. De skulle vara borta en timme max, men vid fem sade jag att nu struntar jag i om de kommer för nu ska hundarna ha sin middag. Jag är noga med deras tider för då mår de bra. Alltså fick de middag och så var vi ute i trädgården för toalett. Då kom våra gubbar tillbaka. Vi gick ut i husbilen så jag kunde koppla av och hundarna sova.

JR kom ut med en väldigt god smörgås för vi hade börjat ana att detta med den nya gaspannan skulle ta tid. De sade också att de skulle hålla på tills de var färdiga då de ska på ett annat jobb i morgon. Då kände jag att denna söndag var helt körd för min del. Jag skulle bli sittande instängd på olika ställen till väldigt sent.

När klockan närmade sig 20.00 på kvällen kände jag att nu vill jag hem och efter en sväng med hundarna gick vi in. JR värmde vårrullarna som han köpt i delikatessen och med färska grönsaker. Vi placerade oss och hundarna i biblioteket där vi åt vår middag och såg på nyheterna på datorn. Kände inte att vi skulle få någon ro att äta vid matbordet med hantverkarna som sprang fram och tillbaka. Sedan har vi väldigt sköna stolar här och kan nicka till om vi vill. JR vill gärna det.

Trot eller ej men klockan är nu 23.30 och vi sitter fortfarande i biblioteket för rörläggaren är inte helt klar. Något med kopplingen till mätaren ute vid gatan till gaspannan. Undrar när vi får gå och lägga oss? Hundarna sover som tur är, minaögon svider av trötthet och jag misstänker att JR känner detsamma.

Denna söndag kommer säkert gå över till måndag innan vi får lägga våra trötta kroppar i sängen. Så nu orkar jag inte skriva mer utan sätter mig och slötittar på den youtube serie vi följer.