Ännu en fuktig morgon

Annonser

Det började redan igår kväll precis när vi gått inomhus vid sju började det att regna. Som tur var höll det uppe när vi gick ut för nattkissen. Såg Jupiter klart ovanför månen och det var rätt magiskt. Men sedan har det nog både regnat och åskat under natten. För vid fyratiden blev jag utknuffad från sängen av Turbo. Hon skulle ligga uppe vid JR och sakta blev jag utmanövrerad. Tillslut gav jag upp och lade mig skavfötters med resten av sällskapet. Gick ju bra att sova tills solens strålar väckte mig då vi har en glipa öppet för att få in luft. Så summan av min natt = skit. Men varför klaga det blir fler nätter och utan åska och regn.

En stilstudie på Lino och visst har han en fin labradorstil ? Nähä, vi har tittat runt lite och ett par engelsmän har köpt en Ungersk Vizla som visserligen är brun, vilket är den färg de alltid har. Men vår Lino är en svart variant av just en sådan hund. Fast vad vet vi. Det vi läst på om temperamentet stämmer också rätt bra med vizlan. Ärligt talat är inte Linos stamtavla speciellt viktig för vi älskar den kramiga killen.

Turbo har fullt sjå med att försöka hänga med i Linos svängar. Hon blir trött och orkar inte hela tiden, men det är bra att hon börjat röra på sig igen. Sedan Kuma försvann har hon varit så stilla. Men kanske kan Lino se till att hon tycker allt är roligt igen.

Men vi har längre vilostunder och även lilleman har börjat ta några under dagen. Han känner sig hemma i trädgården nu och även i huset. Vi ser fler tecken och gester från honom att han verkligen tycker om oss och vill vara nära. Nu känns det som vi verkligen fått en ny liten familjemedlem.

Ju längre dagen förflöt blev det skönare och allt torkade. Vi har gjort rent golven inne och JR har köpt ett par brädor till så idag sågades det och nu är det inte mycket kvar. Tror allt blir klart i morgon och då ska jag fota alltihop. Idag hade jag hand om hundarna och det var en del människor som gick förbi. Turister helt klart och de står och tittar in i våra trädgårdar. En del har hundar och våra här på gatan blir som tokiga, men bryr sig folket om det? Nej, de står kvar och tycker att det är så roligt. Säger som Povel Ramel: tycka turist trist.

Vi har som alla byar och städer en skitunge som håller på med djävelskap. Den vi drabbas av just under tiden för halloween kör omkring på en elskooter. Idag kastade han ägg på vår husbil. Hade jag fått tag i den lille djäveln så…. JR tog ut slang och borste så han fick bort skiten. Det är så svårt att få bort om det får sitta ett tag. Men en dag så haffar vi slyngeln och då ska han få världens utskällning och jag ska fota honom. Funderade när mina känslor svallade som mest på att köpa en paintbollpistol. Ja, när man är aeg så är man och vi gjorde som vuxna människor gör, satte oss ner tog en god sandwich och ett glas vin. Sedan tänkte vi på ett klarare sätt och nu bidar vi vår tid.

Min enda tanke ikväll är att jag hoppas få en bättre sömn inatt och så tänker jag att karma alltid råder i alla situationer.