Helgen har ju börjat bra

Annonser

Vi har haft ännu varmare idag +28 mitt på dagen. JR var ute med hundarna efter att vi ätit frukost då jag vipplade inomhus. Det går så fort när jag kör med Carolin varannan vecka vilket gör att dammet inte fäster så bra. Så jag var klar rätt snabbt.

Vår lilleman börjar bli stor och vi vet ju inte hur hög han blir men eftersom vi vill ha stora hundar så får han växa så mycket han vill. Vi är så glada att ha denne underbara hund hos oss. Han har varit hos oss i knappt två månader och ändå boat in sig så bra. Han påminner väldigt mycket om vår Unkas till sättet och det känns väldigt bra. Busig ibland och så väldigt kelen.

Vår Turbo är ju väldigt egen och visst vill hon kela ibland men bara när hon känner för det. Men det är skönt att hon tycker att det är okej med Lino i huset. Inte bästisar men inte ovänner heller. Hon är lite svårflörtad vår tös men tinar för varje vecka som går. Tror att om ett år så kommer hon inte vilja vara utan honom.

Berättade jag att när Kuma fick somna in så ville hon inte veta av oss. Hon gick undan och på nätterna sov hon i badrummet under handfaten. På dagarna gick hon in om vi satte oss ute och på kvällarna sick hon och lade sig direkt vi stängde dörren. Det var som att vi förlorat två hundar istället för en. Nu har hon börjat bara med oss mer och blivit mer som sitt vanliga jag. Men hon är inte riktigt där ännu så lite Lino-terapi kommer säkert göra susen på lång sikt.

Vi är mer en familj igen. Jag satt inte sysslolös här ute på trädäck för JR har två par byxor han köpte på Jula när vi var i Sverige. Eftersom det snart är långbyxväder ville han att jag skulle korta av dem i benen. Efter provning och funderande kom jag på hur jag skulle gå tillväga. Det är ju ett slags snyggare arbetsbyxor i ett tyg som är vattenavstötande så inte alltför lätt att korta av. Dessutom har benen ett kardborrband vid ankeln som JR ville ha kvar. Först tänkte jag sy för hand men övergav det och JR fick ta ut symaskinen och sätta en förlängningskabel. Tror byxorna blev till belåtenhet och de andra paret får vänta till en annan dag.

Resten av eftermiddagen slappade vi allihop. Solen var så stark att JR fick fälla upp parasollet så vi fick skugga vid bordet. Hundarna fick sin middag och sedan brukar de ta det väldigt lugnt. Vi satt ute till vår vanliga tid vid halv sju då det börjar bli kyligare. För att klä på sig tröjor eller strumpor är inte att tänka på. Sedan behöver JR sova i någon timme och jag skriva så det är en bra tid. Min ensamtid och jag tycker det är så skönt. Hundarna sover med honom i sängen och nedanför sängen.

Söndag i morgon och snart är det dags att ta tillbaka timmen så det blir vintertid.