Låt solen flöda in

Annonser

Härligt med en solig dag som vi haft här på lördagen. Glada hundar rusade ut i solskenet och de var endast inomhus för frukosten. Sedan har de varit ute hela dagen fram till runt 15.00 då vi märkte att de började bli trötta.

Jag hade en hel del på min agenda idag och efter frukost och bäddning av sängen satte jag igång. Eftersom jag är en del allergisk mot att ha förpackningar framme så slet jag upp påsen med potatis och slängde även nätet som våra lökar låg i. Sedan rev jag sönder äggkartongerna och lade i äggen i skålen. Sådär då var det endast nätet med apelsinerna kvar och efter det var jag nöjd. Jag fick en present igår.

JR hittade denna påse inne på Super-U och gissa om jag blev glad eftersom jag älskar lakrits. Så det blev en rulle idag innan det var dags för mig att dammtorka inomhus.

JR var ute med hundarna största delen av dagen och jag tog pauser ute mellan mina olika projekt. När jag var klar med dammtorkningen, var det dags att pressa apelsiner till morgonjuicen. Lite slabbigt men det går rätt fort ändå. Sedan var det den jobbigaste biten. Igår kväll ställde jag ett glas vatten/vin på soffbordet och Lino gick besärk och lyckades välta glaset. Så vi fick en ansenlig mängd på vår ullmatta som är arvegods. Idag var det dags att försöka få bort fläcken.

I vanliga fall har jag inga problem att ta mig ner på golvet eller upp, men jag har skadat min högra axel vid mitt fall och kan inte ta i med höger hand för att komma upp eller ner. Så när jag väl sitter där på golvet måste jag ha service ifall jag behöver olika saker. JR är min servicemanager och idag fick han tjänstgöra.

Han var samtidigt hundvakt och dammsög huset till en del. Vi ska ju göra rent golven i morgon och då servade han även snabeldraken så den skulle vara i ordning. Idag blev det bara lite Duster som tog bort dammråttorna. Nu fäller ju inte Turbo så det blir inte så mycket råttor, men Lino skäggar av sig så vi har lite svarta strån på golven.

Hur gick det med mattan då? Jag hoppas att jag fått bort fläcken men det är inte riktigt torrt ännu så vi får se hur det ser ut i morgon. Jag har gott hopp i alla fall. Körde med mineralvatten och salt i massor, som fick vara i ca 20 minuter. Ska vara det bästa enligt alla tips.

Fjärde advent i morgon och Frankrike har fotbollsfeber. Jag trodde att vår kära sydfranska hade ute den franska flaggan för någon högtid men inså efter ett tag att det är fotbollen som hon flaggar för. Hon är mycket idrottsintresserad och tittar på både tennis,fotboll, cykling mm. Vinner Frankrike befarar vi att det blir ett herrans liv i morgon.

Ahh vi överlever nog så det blir en fjärde jul här nere.