Tiden mellan jul och nyår

Annonser

Vad gör man i väntan på att ett nytt år ska börja? En del arbetar och måste göra det för att andra ska kunna vara lediga eller få den hjälp de behöver när de är sjuka. Ja alla som arbetar inom polisen, sjukvården och trafikverket har bråda dagar. Allas våra skyddsänglar. Om man som vi är arbetsbefriade för resten av livet innebär dessa dagar mer en väntan. Ut med det gamla och in med det nya året. Så vi har tagit det lugnt även idag. Eller ja hundarna har kört en del brottning.

Full fart så man inte blir uttråkad. Vi har väl inte haft det finaste eller varmaste vädret idag men varit ute mest hela dagen ändå. Vi skulle egentligen ha ätit varma mackor på fransk vis idag men fick helt plötsligt ändra våra planer. JR hade köpt hummer till nyårsafton men missade att de var frysta, så jag ställde in dem i kylen igår. Så i morse när jag skulle plocka fram allt till frukost luktade det mystiskt och var vått under hummerpaketet. De hade tinat och då är det bara att tillreda dem så de inte blir förstörda. Så vi har ätit hummer till lunch idag. Nu är jag rätt glad att de tinade och att vi åt dem för de var en besvikelse. Inte alls så goda som jag kom ihåg och vi hade blivit mycket besvikna på nyårsafton.

Nej, vi ska inte ha hummer på nyårsafton utan det blir galette till lunch och rökt lax till middag. Dricker Cremante till det. Tycker det är godare än champagne. Vi är nöjda med det valet av middag och lunch.

För att bli klar med all tvättning körde jag en maskin idag då lakanen var helt torra och kunde läggas in i linneskåpet. Så torkställningen blev ledig. Det fungerar så bra med luftfuktaren så jag har bestämt mig för att inte köpa någon torktumlare. Man ska inte samla på sig en massa onödigt tycker jag.

Photo by Creative Free Stock on Pexels.com

Även om vi endast använder flytande handtvål så älskar jag fina tvålar. Men de får bara ligga och dofta gott. Tillslut måste jag ju använda upp dem och då får jag chansen att köpa nya. Jaia har så fina sådana.

Onsdag i morgon och jag har ingenting att göra så det blir väl till att bara vara och må bra då.