TV- antennen är historia

Annonser

Idag körde JR och H iväg till återvinningen med vår antenn som ändå inte fungerade då kabeln var avklippt innan vi flyttade hit. Nu har vi ju fiber så den var helt överflödig och bara skramlade när vinden tog tag i den. Igår var H uppe på taket och tog loss den och idag säger vi hejdå till den.

Jag kommer ihåg när jag var mindre och vi hade antenner på taket på vårat hyreshus. Varje lägenhet hade sin egen och när vi flyttade till trerummaren ett par uppgångar bort så köpte pappa en ny större tv och antenn. Sedan fick han gå upp på vinden lite då och då för att justera den. Det var en tid innan fiber och allt som kom före det. Jag vill absolut inte göra min barndom på 60-talet till en idyll, men svenskarna var väldigt oskyldiga och hade ingen aning om vad våra politiker hade för sig. Nu när vi fått internet och har fler möjligheter att själva hämta in nyheter och fakta är allt mycket annorlunda.

Därför känner jag som att vi levde i en skyddad bubbla som nu har spruckit och världen är elak. Väldigt elak och ibland känner jag att den attackerar från alla håll. Så visst känner man att det hade varit mysigt att komma tillbaka till tiden med antennen.

Lite trötta var vi i morse men efter frukosten var det skönt med en tupplur tyckte Lino. Varmt var det idag också så någon större aktivitet tyckte vi inte var nödvändig. När så JR och H körde iväg satte jag mig ute och vi hade en skön stund stund ute,

Mitt popcorngräs växer bra nu och även i de små krukorna. Jag blev glad över att se att växer även i gräsmattan där jag tryckte ner nya popcorn. Tänkte att om det nu finns något kvar av det gamla gräset så får det lite draghjälp av nya kärnor och det verkar fungera rätt bra.

Ingen var speciellt badsugen idag men vi hade +25 så det var lika varmt i vattnet som igår. Men då ingen blev svettig av arbete idag kändes det inte så lockande. Jag är ju badkruka och under +28 är inte min grej. Jag kan vänta.

Det växer överallt just nu och det är nästan så att vi inte hinner med att se allt. Men idag avslutade vi dagen med att vattna alla växter och då ser man på nära håll hur allt förändras för varje dag och vecka.

I morgon är en ny dag och vi ska ägna den åt lite trädgårdsarbete light. H är ju ändå här på semester och en del vila måste han få även om han inte är mycket för det. Sista dagen och på fredag ska han flyga hem till sitt igen. En del brunare i skinnet och förhoppningsvis lite mer avslappnad.