Skönt med välfyllda skåp

Annonser

JR hade ett projekt idag och det var att göra våra veckoinköp. Han var inte så pigg på det men eftersom det är fredag i morgon och sedan Pingsthelg då fransmännen har ledigt på Annandag Pingst. Så i morgon är inte en så bra dag att vistas i affärer på. När så vädret var lite sisådär med moln och ett par grader svalare så passade det ju bra att avverka inköpen idag. Jag stannade hemma med hundarna och småpysslade med lite trädgårdsarbete och vila mig lite.

Framförallt pysslade jag om rosorna och klippte bort vissnade blommor. Allt för att förhindra att skadedjur hittar dit. De har blommat i nästan hela Maj månad och förgyllt vår baksida. Tittade till alla rosor och det är en del knoppar på gång så snart blommar det igen.

Tror att Leo behöver tvättas också efter vårens fåglar. Nu har jag ju stängt restaurangen för säsongen och den öppnas i höst igen. Men jag ska bjuda på vatten så de inte behöver vara törstiga när värmen slår till ordentligt. Vi hör så många olika fågelläten nu och jag vet inte alls vad det är för fåglar men ibland låter det nästan som att vi sitter i en djungel. Allrahelst på morgnarna.

I morgon blir vi hemma och pysslar med trädgården. Ska bli sol och varmt ute så det är bara att ta på sig solhatten och sätta igång med något roligt. Vi har ju inga måsten så vad det blir för sysslor vet vi inte idag. Men jag gissar att JR vill göra klart vid stubben så jag kan ställa dit mina krukor.

Trots att det var lite svalare idag eller kanske tack vare att det var det så var det full fart på Lino. Det vi märker nu är att vi måste hålla mer koll på vattenskålen för de dricker massor om dagarna när det blivit varmare.

Jag har även tecknat en del idag men ännu så länge på små papper då jag känner att ett stort blir lite övermäktigt. Igår tecknade jag av en sköldpadda och jag blev lite nöjd men det finns massor att förbättra. Men det är förbaskat roligt. Min lilla sidohobby förutom skrivandet vilket gör att jag inte känner någon press alls att skriva eller teckna utan gör vad som faller mig in.

Dags att börja Pingsthelgen då.