Så tyst och lugnt ute idag

Annonser

Det märks på en gång när det är helg här för då är det väldigt få bilar ute och kör och det är först fram mot kvällen det blir lite rörelse då alla förbereder sig inför morgondagen som är en helt vanlig tisdag. Jag har kört våra lakan i tvättmaskinen och de har torkat i solen under dagen. Men sedan har jag mest kopplat av och tittat på när JR jobbat lite med Mackan och dammsugit poolen. Vi måste kanske byta vatten då det börjat bli lite grönt. Det kan bli så om det blir varmt väldigt hastigt. Samma sak hände förra året men sedan hade vi klart fint vatten hela sommaren fram till vi tömde den i slutet av oktober.

Den stora vattenskålen har varit väldigt intressant idag och Lino har plockat löv ur den som fallit från mangoliaträdet. Någon tass har han nog doppat också, men han får ta det i sin egen takt.

Så det blev inget bad för mig idag då JR körde någon slags rening som nog inte är så trevlig att vistas i. Man ska inte bada på tre dagar tror jag han sade så vi får väl se om det fungerar annars är det byte av vatten som gäller. Men det visar sig i morgon.

Jag tog och blötte en handduk och strök över båda hundarna för säkerhetsskull. Lino är ju svart och har inget underhår så han kan bli överhettad om han är för länge i solen. Turbo har en skyddande underpäls så hon klarar värmen bra. Men jag brukar kyla hennes tassar vilket hon tycker om.

Jag har bytt till tunnare shorts nu men snart blir det klänning som gäller. Temperaturen ligger på mellan +28-+31 om dagarna så än så länge är det skönt i skuggan. Vi börjar bli vana vid en del värme efter fyra år här. Så lite inbodda har vi blivit. Det har verkligen börjat kännas som hemma och vi är inne i våra rutiner vilket hundarna mår så bra av.

Jag vet inte alls vad detta är för en blomma. Kanske ogräs men jag tycker att de är fina och blir så glad av den gula färgen.

Vi har väl inga större planer inför morgondagen men JR ska nog ta teslan för lite små inköp. Jag har snart slut på min tomatjuice som jag dricker varje morgon. Sedan var det väl någonting annat tror jag. Det större inköpet ska vi göra på torsdag med Mackan. Jag tänker kanske sy lite då jag har två täcken kvar att göra klart. Men det beslutar jag om i morgon.