Vädret är lite oberäkneligt just nu

Annonser

Det har regnat inatt och var duggregn när vi gick ut i morse. Varken vi eller hundarna tyckte att det var en hit. De enda som tyckte om det var väl växterna. Men vi stannade ute en stund trots det. Att insupa dagen ute är så underbart. Men att nämna ordet korv gör att hundarna vill gå in. De får ju en korv var och lite till som förfrukost. Men under tiden vi åt vår frukost klarnade det upp. Ja, klarnade och klarnade är väl lite av en överdrift. Det blev ljusare moln och faktiskt kunde vi skönja något blått ibland.

Men varför misströsta? Det kommer fina dagar vart det lider och vi är ju inte på semester eller måste lämna detta vid någon speciell tidpunkt. Vi bor och lever här året om och allt väder hör till vår vardag. Därför känns det inte som en katastrof att vädret är lite oberäkneligt just nu.

Men det vädret medger är att göra lite småjobb i trädgården. Allrahelst här på baksidan där solen ligger på om eftermiddagarna. Så idag passade JR på att klippa häcken mot grannen som överskuggar våra fina redrobin.

Just nu har vi en hög luftfuktighet och det tar på krafterna. Men man klarar det mesta eller hur?

Vi har inte mycket till gräsmatta här nu. Men det är något vi börjar bli vana vid. Vi närmar oss ju vår fjärde circum navigation som man säger på båtspråk när man seglat ett varv runt jorden. Vi är där om ca en vecka.

För fyra år sedan hade vi en jobbig tid då vår Unkas blev sjuk och fick somna in. Det blev som ett trauma för oss att han inte fick uppleva huset och trädgården. Så förbannat orättvist kändes det. Men vi kom hit och jag tänkte berätta lite om vår första tid här med vårat hus. Kanske börjar med tiden före lite smått men det gör en del ont just med tanke på Unkas.

I vårat hjärta för evigt är du Unkas.

Men du varmed oss ner och såg huset från utsidan då vi var här och tittade på det. Så naturligtvis är det ditt hus också.

Nu har vi en ny virvervind som ger oss många skratt och påminner massor om vår Unkas. Men Lino är en egen liten individ som absolut får sin egen plats i våra hjärtan.

Vad är livet utan minst en hund så säg ? Väldigt tråkigt vill jag påstå.