Stor förvåning på hundarna när vi steg ut i morse

Annonser

Det har regnat ordentligt inatt och det duggade så smått fortfarande. Marken var våt och det är inte våra hundar så vana vid. Klart att det regnar här ibland men de blir förvånade varje gång och när det kommer uppifrån

Optimisten jag sade till JR att spänna upp parasollet och så traskade jag bort till förrådet och satte lakanen i tvättmaskinen. Nog skulle solen komma fram trodde jag.

Hundarna var som sagt inte glada då det var vått överallt, för de vill ju inte ligga i det våta. Men efter en lång frukost hade det börjat torka eftersom det slutat duggregna sedan ett bra tag. Jag tycker det luktar rätt gott om vått trä. Men det är jag ensam om i vår familj. Ett par grader svalare men ett tag var luftfuktigheten lite väl hög och det kändes varmare än +31 som termometern visade.

Eftersom vi ändå bestämt oss för att ta ledigt idag så gjorde det ju ingenting att det hade regnat. Hundarna intog ledig position och det verkade som att de var trötta idag. Tror de är påverkade av det fuktiga vädret de också. JR intog sängen i en halvtimme och jag mediterade en stund ute. Men precis innan hade solen börjat titta fram och jag hängde upp lakanen på linorna. Nog skulle de torka innan dagen var över och hur rätt hade jag i det. De torkade finfint. Man ska vara optimist bara inte överdriven sådan.

I morgon ska vi köra på en inköpstur där jag ska inhandla diverse saker som jag väntat med ett tag. Vi ville inte köra när Turbo löpte just för att hon droppar då. Men nu är det dags. För ovanlighetens skull är det JR som ska sitta och vänta med hundarna i Mackan och jag göra inköpen. Passar bra att göra det i morgon då det ska blåsa en del.