Moln ja men inga med sand

Annonser

En grå himmel kunde vi titta på idag när vi steg ut. Eftersom vi bestämt oss för att köra en sväng så höll vi fast vid det beslutet. Med en luftfuktighet på 81% orkar man ändå inte göra speciellt mycket här hemma. Därför kändes det bra att kunna sitta i en bil med ac och se lite nya vyer som ett mycket bra alternativ.

Vi tog det lugnt och körde på eftermiddagen. JR hade lagt ut var vi skulle och det var till en del okända trakter. Men vår Ulla-Bella är inställd på alla konstens regler vilket gör att vi kan känna oss trygga. Vår gamla Lennart kunde lura oss till de mest konstiga vägar och han fick pensioneras och Ulla-Bella är en fena på att hitta bra vägar.

Vi tog vägen upp genom vår by till Pahiles. Till höger ser ni en av vår bys muralmålningar. Idag har vi sju stycken i vår by som skildrar bylivet från tidigare år. Jag älskar hur många byar här nere gör målningar på byggnader som annars hade varit fula. Hoppas att detta sprider sig i hela Europa och fler muralmålningar kommer att finnas överallt.

Efter Pahiles är det öppna landskap och så jag älskar att kunna se långt över nejden.

Vi körde på mindre vägar men som vår husbil ändå kunde klara av utan att vi hamnade i trångmål. Jag spanade naturligtvis in i trädgårdarna för att se vad folk odlade. Det jag kom fram till var Oleander och Rosor. Precis det som jag har hemma.

Jag har glömt räkningen på hur många alléer vi kört genom idag men så jag älskar dessa.

Plataner överallt och de är så vackra. JR såg en vit häst ute på fälten och tyvärr var det på hans sida så jag kunde inte fota, men vilken vacker bild det hade blivit.

Frankrike är ju känt för sina vackra och individuella rondeller. Denna var i Roujan som vi passerade på väg uppåt mot bergen. Ja, vi skulle inte ända upp men en bra bit från vår by.

Älskar att köra genom alla dessa fina byar med hus som berör. Så ser man en skylt med till salu och visst hade det varit roligt men aldrig att vi överger vårat hus på udden. För långt från havet och för mycket berg. Löjligt kanske men det är väl så att vi hittat rätt hus och område.

En kaffe och croissant på vägen är ju aldrig fel och hittar man en parkering så passar man ju på.

Vi körde förbi flera av de vintillverkare som vi har här i Languedoc. Men vi har tillräckligt hemma och gynnar de vi har i byn så vi stannade inte här.

Måste ju bjuda på ännu en fin allée och jag hoppas ni kan anamma atmosfären genom mina foton. Jag är ju en amatör så jag vet ju inte.

Så vårat slutmål Neffies som vi läst så mycket om och vars konto vi följer på instragram labellevuneffies som är en B&B i lyxvariant. Så mycket inspiration och skratt vi fått från Yvonne går inte att beskriva. Kan rekommendera denna sida på instagram. En söt fin by som fyller i varenda kryss i vad man kan önska sig av en fransk by.

Men jag hade en del inköp att göra och vi skyndade ner mot Pezenas och sedan mot Beziers. Jag handlade det jag behövde på Jaia och sedan Super-U. Skönt att komma hem tyckte vi nog allihop. Men en trevlig onsdag blev det.