Tror ni på horoskop?

Vare sig vi gör det eller inte, så läser vi dom. Dessa dagliga horoskop som finns i dagstidningarna och veckotidningarna, kastar vi nog alla ett öga på. Varje gång vill man att det ska vara något positivt så man blir glad. Sen glömmer man vad det stod i det. Eller hur?

Alla dessa är ju väldigt generella och det är vi mycket väl medvetna om. Ändå läser vi. Ofta skojar vi bort det inför vänner och säger att vi inte tror ett dugg på det. Varför läser vi dom då?

Min teori är att vi söker bekräftelse på att vi är på rätt väg eller tänker rätt. Ibland för att vi inte törs eller vill fråga nära och kära. Andra gånger av andra orsaker. Men hur många av oss söker upp “riktiga” spådamer eller astrologer? Det är inte många som törs för då kan det ju hända att vi får veta någon sanning vi inte vill veta.

Jag gör i allafall inte det. Jag har med åren lärt mig att försöka lyssna på min intuition. Alltså den första känsla jag får när jag hamnar i någon slags situation. För inners inne är det vi själva som vet vad som är bäst. Visst ska vi fråga om råd och även ta till oss dem. Men att följa sin inre känsla är oftast det som blir rätt.

Så mitt råd är att lyssna inåt så blir det rätt.

Lämna ett svar