Att byta livsstil

Att byta bostadsort, arbete klädstil, är något som sker ett par gånger i livet. Kanske blir vi tvingade till det, på grund av yttre orsaker eller så är det något vi länge tänkt på. Vilket det än är så, blir vi överraskade när det väl händer. För det är en sak att fundera på att ändra på något och en annan när vi väl är där. Hur vi än försöker sätta oss in i hur det ska bli, vet vi inte det förrens det sker.

Det viktiga är att inte titta bakåt utan att se framåt. Vi kan inte vrida klockan tillbaka. Förändringar sker hela tiden i vårt liv, men en del är större och en del är mindre. Det är vi själva som orsakar dem. Nu kanske många vill protestera, för vem ber om att bli uppsagd från sitt arbete till exempel? Nej, det är klart att det har man väl inte direkt orsakat. Men medge att det nog var dags att gå vidare i livet. Att man var rätt klar med det arbetet. Av bekvämlighet har vi kanske gått kvar i ett tråkigt arbete eller kanske av rädsla för det okända, som blir när man byter arbetsplats.

Har vi själva inte orsakat förändringen så ska vi inte ta det som ett straff, bli ledsna och uppgivna. Nej, se det som en möjlighet att göra livet bättre och ljusare. Ta det som en möjlighet att tänka efter hur livet ska te sig i fortsättningen. Det är inte bra att klammra sig fast i det invanda, för att man är rädd att ändra på sitt liv.

Knepet är att se till att man inte dör i väntan på det goda livet. – Lee Iacocca

Lämna ett svar