Kritik och skvaller

Har läst morgontidningarna och lite bloggar. Det som slår mig är att så många får näring, genom att skvallra om andra eller kritisera. Både artiklar och bloggar finns i dessa kategorier. Jag tror att författarna är mycket missnöjda med sina liv. Man försöker klättra uppåt mot berömmelse genom att trampa på andras misstag eller vad de gjort. Själva har de inget att komma med och är i grunden väldigt ointressanta. Åtminstone har de den uppfattningen om sig själva.

När det inte finns något att skriva om skapar man det genom att kritisera. Så vill man få uppmärksamhet och hoppas på att andra läser.

Men den som talar illa om andra i din närvaro talar illa om dig i din frånvaro. Så var aktsam med det du säger eller skriver. Nästa gång kan det vara du som blir påhoppad.

Lämna ett svar