FN:s säkerhetsråd har tagit beslut

Vaknar till nyheterna om att FN:s säkerhetsråd äntligen har kommit till skott. Nu har man äntligen enats om en flyförbudszon över Libyen. I mitt tycke är det väl sent, för detta borde ha kommit för en vecka sedan. Säkerhetsrådet arbetar väldigt tungrott, och en förnyelse borde kanske vara på plats. Beslut måste komma fortare och ordföranden Bankimon ska driva det framåt. Kanske är det som en del av hans medarbetare säger, att han är en svag ordförande.

Nu har Khadaffi och hans son gått ut med olika budskap, om hur man ska agera om andra lägger sig i landets angelägenheter. Vad ska man tro angående dessa budskap. Kommer de att strunta i detta eller blir det värre för befolkningen i landet? Jag är ändå glad att förbudet kommit till stånd. Italien har sagt att man får använda deras flygplatser och Frankrike säger sig vara beredd att flyg om några timmar. Så nu får man följa detta under dagen, för att se vad det kommer att leda till. Vilka länder kommer att ställa upp?

Lämna ett svar