Hur blir du väckt ?

Blir du väckt på morgonen, eller har du någon apparat som väcker dig? I mitt tycke är det mycket viktigt hur man blir väckt på morgonen, fast det ultimata är att vakna av sig själv. Men jag tror inte att så många vaknar av sig själv klockan sex/sju på morgonen. De flesta blir nog väckta av någon eller någonting. Eftersom jag inte är en sk morgonmänniska anser jag att det är viktigt att väckningen är behaglig. Ett glas kallt vatten, en röst som hojtar vakna eller något annat brutalt gör att man vaknar på ett ilsket humör. Då gäller det för omgivningen att hålla sig på avstånd ett tag.

En puss på armen av en hund, ett försiktigt godmorgon eller en smekning på ett bart ben är att föredra. Då vaknar man sakta upp och humöret blir milt som en sommarbris. Därför har jag skaffat mig en wake up lampa, som sakta lyser upp på morgonen, med fågelkvitter som bakgrund. Då blir jag lugn och harmonisk. Livet är nog brutalt utan att någon ska behöva bli väckt av ett ilsket ringande eller hojtande av någon äckligt morgonpigg människa.

Lämna ett svar