Khadaffi gömmer pengar i Sverige

Det får man höra i nyheterna idag. Libyen har investerat i svenska företag och ingen har brytt sig. Man frågar sig om fler stater med diktatorstyre har placerat pengar här. Är vi så pengagalna att vi tillåter att vem som helst placerar sina pengar i vårt land? Uppsala universitet har tagit mot pengar från galningen och hans regering. Jag skäms över att ha studerat där. Sen gapar tidningarna om hur Sverige säljer vapen både hit och dit. Är inte detta likvärdigt? Vi tillåter dessa stater att gömma pengar här istället för att de investerar i sitt eget samhälle. Folket lider och är fattiga och vi struntar i det.

Det riktiga vore att ta reda på hur mycket pengar vi tagit mot, och ge tillbaka dem till Libyen när Khadaffi är borta och en ny folkvald regering är på plats. Låta folket bestämma vart pengarna ska gå. De har inte någon nytta av en moské i Malmö. Men om de väljer att låta pengarna vara kvar här så är det ok. Ge inte pengarna till galningen, så att han kan leva gott när han lämnar landet.

Så bra, nu fick jag höra att Sverige har fryst pengarna. Vilket innebär att diktatorn eller hans regering inte kan ta ut pengarna. Detta gläder mig, men faktum kvarstår att de har tillåtits att en gång placera pengarna här. Hade vi inte tillåtit det från början så hade vi inte hamnat i denna situation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: