fbpx
Juholts installationstal

Juholts installationstal

Hörde idag Juholts tal till den socialdemokratiska kongressen och nu står det klart att det blir en vänsterinriktad partiledare som tillträtt. När jag lyssnade kändes det som att man vridit klockan bakåt flera år. Inga nya tankar, utan det var upp på barrikaderna och slåss. Visst ska man kämpa för sitt parti och för folket när man är socialdemokrat. Men en viss förnyelse hade jag väntat mig skulle komma fram i hans tal. Nu är det vänsterfalangen inom partiet som vunnit den inre kamp som varit. Så frågan är om det blir ett visst tapp av medlemmar då det visar sig att det Mona Sahlin jobbat för kommer att suddas ut. Jag tror nämligen att stridigheterna inte är över inom de egna leden. Metallordföranden var mycket nöjd med valet av Håkan och det riktigt lyste ur ögonen på honom.

Hur som helst kommer det att bli intressant att se hur fortsättningen blir. Kan Håkan ena leden eller blir sprickan ännu större? För det blir antingen det ena eller det andra så mycket förstår ju alla. Klart är att Juholt brinner för partiet och verkligen vill ena alla kring de frågor han anser är viktiga. Jag önskar honom lycka till, men kan se svårigheterna han har framför sig. Det blir ett tufft jobb. Att Mona var helt fel person att leda partiet har jag alltid tyckt, men om Håkan är rätt återstår att se.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: