fbpx
Striderna i Libyen intensifieras

Striderna i Libyen intensifieras

Rebellstyrkorna rycker framåt mot Tripoli. De har haft stor hjälp av NATO i detta och jag undrar om de vet vilka dessa reller är. Vanligt folk som är trötta på det förtryck de levt under eller någon falang som vill ta makten? Varken politiker eller journalister har gett någon hint om vilka det kan vara och varifrån de fått sina vapen. De brukar ju gräva fram allt så det känns lite underligt att det bara refereras till rebellerna.

Vill de verkligen att rebellerna ska ta makten och vad händer när de gör det? Om de inte har någon ledare eller flera som kan bilda regering och ordna val av en legitim sådan, så är risken stor att det blir värre än det varit. Många frågor dyker upp i huvudet såhär på morgonkanten. Jag hoppas att vi ska få svar innan allt är över och då syftar jag på striderna. Vad vill folket som inte bär vapen eller är inblandade i striderna?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: