Lyssnade på sossarnas ekonomiske talesman

I dagens morgonprogram i tv4, framträdde den nye ekonomiske talesmannen som Håkan utsett. Tommy Waidelich har använt sig av både rot och rut avdrag, vilket han tyckte var mycket bra. Jaså, säger jag när jag hör det. Det första sossarna ska göra när de kommer till makten är ju att avskaffa dessa avdrag, men de socialdemokratiska politikerna drar sig tydligen inte för att utnyttja dem nu. Detta känns som ett stort hyckleri och jag ifrågasätter lämpligheten av valet av Tommy. Han har ingen formell utbildning och när han sitter och säger att Borg börjar tackla av funderar jag om han har alla besticken i lådan. Visst, Borg sade i tv att han ser fram mot att sluta med politiken en dag, men när man räknar efter när detta ska ske är det om ca 7 år. Det efter hans egen utsago. Vem lägger av att sköta sitt arbete 7 år före sin avgång? Då skulle alla blivande pensionärer  sluta att arbeta redan nu. Jag undrar också vilken politik sossarna egentligen ska driva, för detta känns mycket motsägelsefullt.

Tror inte att Tommy kan matcha Borg när det gäller ekonomi. Sossarna gav Östros ett nedsligt avsked, vilket jag kan tycka är ett misstag. Var är förnyelsen och människorna med kunskaper? Tydligen är det så att om man ska få en plats i sossarnas toppskikt, så ska man komma ur de egna leden. Om man sen har stått vid en maskin när man en gång i tiden var yrkesverksam, så kan man t o m bli ekonomisk talesman. Nu vet jag inte  vad Tommy arbetat med eller när han hade ett vanligt arbete, men han har tydligen omgett sig med rätt människor. Utbildning är ingen nödvändighet verkar det som. Det måste väl ändå finnas socialdemokrater som har ekonomisk utbildning, vilka hade varit mer vettigt att placera som ekonomisk talesman/kvinna.

Lämna ett svar