En del letar bara fel

När förändringar ska göras eller nya förslag kommer upp, så finns det alltid människor som leter fel. De vägrar att se det positiva i det nya, och leter istället efter saker som ska göra att det inte fungerar. Hittar kanske ett undantag som uppkommer en gång vart annat år, och kan därmed förkasta det nya förslaget. Även om nyheterna skulle göra att allt flöt på i bättre takt och i det stora hela innebär förbättringar för alla.

Är människor rädda för förändringar eller är de bara bekväma? Att nya inslag kommer in i vardagen innebär att man måste tänka istället för att göra efter gamla rutiner. Ofta sägs det att:” såhär har vi alltid gjort och det har fungerat bra hittills.” Vilket ska betyda att det nya förslaget inte ens ska prövas och blir man tvungen så tänker man sabotera för att man inte vill tänka till.

Hur många har inte blivit irriterade när en väg som man alltid åkt på väg till jobbet, plötsligt har blivit enkelriktad eller ett vägarbete startats. Man klagar högljutt och blir arg, för nu måste man ju tänka om och fundera på att ta en annan väg. Fy, vad krångligt. Vill vi vara som robotar istället för tänkande individer som måste hitta nya vägar att lösa problem? Ibland verkar det tyvärr så.

Men det är så att ingenting är statiskt utan det är föränderligt. Nya tankar och idéer kommer alltid att dyka upp, vilket medför förändringar. Vilket oftast visar sig vara förbättringar i slutänden. Sådant som får oss att tänka till och om. Så varför är människor så rädda för att behöva tänka till lite?

Lämna ett svar