Var inte socialdemokraterna mot fallskärmar?

Jag har läst många artiklar där ledande socialdemokrater ondgjort sig över alla fallskärmsavtal, som högre chefer i näringslivet fått. Men det gäller tydligen endast näringslivsidkare. Mona tycker att hon är värd fallskärmsavtalet på 140.000/mån efter 35 år i riksdagen. Jaha, men är inte Greta Johansson värd en fallskärm efter att ha arbetat 40 år i samma företag, med otaliga övertidstimmar och endast 3 veckors semester/år? Ska inte alla trotjänare som blivit uppsagda ha rätt till fallskärmar? De måste leva på högs 80% av sin tidigare låga lön och då får de detta i högst 150 dagar, inte ett helt år ens. Tillråga på allt så har Mona lön från riksdagen under hela tiden eftersom hon sitter kvar där och det är ca 35.000/mån. Något stinker här tycker jag.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12814307.ab

Mona ska resa bort ett tag och koppla av. Greta kan inte göra det för hon ska besöka arbetsförmedlingen, skicka in kassakort var 14:e dag och fylla i olika papper för att få sina 80% av lönen. Även om Greta är rätt trött eftersom hon är 58 år nu och egentligen inte har lust att söka arbete,så måste hon vara aktiv annars mister hon rätten till sina pengar. Som hon varit med och betalat för hela sin arbetsverkasamma tid.

Har inte socialdemokraterna som paroll att det ska vara lika för alla?

Lämna ett svar