Läste ledarkrönikan i sydsvenskan idag

Annonser

Mycket av det jag haft funderingar kring den senaste veckan togs upp i ledarkrönikan idag. Angående Juholt och hans tal efter att han valts till partiledare. Det var en hel del som han inte tänkte på när han inledningstalade och även efteråt.

Många jublade när han talade om att nu skulle det bli en social demokrati och allt snack om förnyelse var trams. Att socialdemokratiska partiet aldrig varit och ska aldrig bli ett börsnoterat parti. Är det verkligen som påstått något sådant någon gång? Jag har aldrig vare sig läst det eller hört någon säga det. Att han inte tänkte på att upplysa valberedningen om att hans fästmö är straffad för förskingring år 2007. Något som journalisterna absolut skulle nosa reda på och slå upp i tidningarna.

Sen sade han att det inte skulle bli några skattehöjningar men ändå skulle det satsas pengar på alla fattigbarn. Vem som helst kan ju förstå att de pengarna måste tas från någonstans. Satsningen är något som han tagit från Tony Blairs installationstal, när han lovade att förnya labor. Men Juholt vill ju inte ha någon förnyelse av partiet. Nu blir jag konfunderad.

Jag tror att Juholt väckte fler frågor än han gav svar. Vad vill karln egentligen? Det är ingen som vet.