Morgonrutiner har väl alla

Man skapar sig rutiner på morgonen av olika anledningar. Oftast för att man inte har obegränsad tid till sig själv, på den tiden av dagen. När så någon av dessa rutiner rubbas, blir man helt ur fas och allt känns så konstigt. Glömmer man något så blir man sen i allt annat och plötsligt kommer man sent till jobbet. Jag tror att den viktigaste tiden för rutiner är på morgonen, resten av dagen är inte lika viktig. Kanske beror det på att man är trött och inte riktigt kan tänka klart, och blir man tvingad att göra det så uppstår direkt irritation.

Jag vaknar inte riktigt förrens jag får min första kopp kaffe, så krånglar det blir hela dagen fel. Åtminstone känns det så. Alla har väl någonting som gör att man känner att nu är jag vaken och kan börja tänka. Att få ha sin morgon ifred är väldigt viktigt och ha sina rutiner så fungerar allt som det ska sedan. Tänk, så irriterande det är om man plötsligt upptäcker en fläck på skjortan eller tröjan. Då måste man tänka och det hade man inte planerat.

Så ordspråket:” Morgonstund har guld i mun.”  Stämmer åtminstone på mig.

Lämna ett svar