Sommar och semester närmar sig

Snart kommer semestertid och en del av er håller antagligen på att planera sommarens begivenheter. Kanske tänker vi tillbaka på föregående år och vad vi gjort då? Jag har en semester kvar i mitt huvud, som jag ofta tänker på och som vi pratar om än idag. Eftersom vi har tre stora hundar i vår familj, har vi köpt en husbil så de kan följa med på våra semestrar. Vi har skaffat hundpass så vi kan röra oss över i stort sätt hela Europa. Min man och jag har ett förflutet som både charterturister och bilturister. När vi pratade om det hade vi i många år haft husvagn, vilket ju i och för sig är trevligt, men lite bökigt att åka med då man är ute i Europa. Vi började läsa i tidningar och internet om husbilar och de resor som ägarna av dessa gjort och gör. Sen började vi drömma om att också kunna vara så fria. Att snabbt komma iväg och den frihet man har med en sådan lockade oss. Vi var också innerligt trötta på campingplatser, då de var likadana var vi än var. Att sitta och stirra in i någon annans förtält var inte vår melodi. Nej, vi ville upptäcka saker och då skulle våra hundar vara med. Vi köpte en hel del böcker som visade var det fanns ställplatser för husbilar, vi hade ju allt vi behövde i husbilen så campingplatser behövde vi inte.

Sommaren 2008 närmade sig och vi ville gärna ut på vift, men inte så långt bort eftersom pojken gått ur gymnasiet och börjat sitt första arbete. Att vara i närheten ifall vi måste ta oss hem igen snabbt, kändes viktigt. Någon gps hade vi inte men vem som helst kan väl läsa en karta och i värsta fall kunde vi ju ändå ta in på en campingplats. Vi skulle inte köra så långt, så vi bestämde oss för att första natten stanna på Fyn. Någon ställplats fanns det inte, men en billig camping. När vi kom fram hade det blivit lite molnigt, så vi skyndade oss att rasta hundarna ordentligt. Det var mycket vackert och man kunde gå på en stor hed nere vid vattnet. Därefter tog vi fram grillen och grillade det medhavda köttet. Eftersom det var ganska varmt ändå satt vi ute tills det blev mörkt. Hundarna var trötta efter alla nya lukter och intryck, så vi satte oss i husbilen så de kunde sova. Fick in lite danska kanaler på tv:n och sedan lade vi oss också.

På morgonen vaknade vi till ett lätt duggande på husbilstaket. Jaha, här kunde vi inte bli kvar. Vi åt en snabbfrukost, rastade hundarna och vände på stolarna för att köra vidare mot Jylland och solen.

Fortsättning följer på denna minnesvärda semester……..

Lämna ett svar