Det ryker från presidentpalatset i Abidjan

Franska helikoptrar bombade presidentpalatset i Abidjan, på direkta order från FN. Då Gbagbos styrkor sköt mot befolkningen och byggnader, gav Ban Ki-Moon order till de franska trupperna att slå ut presidentpalatset. De började på söndag och fortsatte på morgonen idag.

Man hade trott att det hela skulle avlöpa snabbare och att Gbagbo skulle ge sig, men istället har han barrikaderat sig i en bunker under presidentpalatset. Nu återstår att se om detta hjälpte eller om styrkorna måste ta sig in i palatset. De franska helikoptrarna har åtminstone gjort stor skada på de styrkor som fortfarande är på den forne presidentens sida.

Här kommer en liten uppdatering angående Gbagboa. Enligt franske ambassadören har franska styrkor tillfångatagit honom och överlämnat honom till motståndarsidan.Detta ska ha skett nyligen. Så man undrar vad som nu kommer att hända?

Lämna ett svar