Ett inlägg toppar statistiken

Annonser

Jag ser att ett inlägg från igår fortfarande toppar statistiken och känner mig manad att ta upp detta ämne om vårdbiträden. Känner att jag börjar bli trött på deras gnäll för det är vad det är. De anser att deras arbete är så mycket värt att de borde ha högre lön. Vem anser inte det? Ibland läser jag eller hör på tv att de klagar på att de har sååå stressigt. Då undrar jag hur det kommer sig att, när man är på sjukhus så ser åtminstone jag ofta dessa vårdbiträden lalla runt i korridorerna utan något speciellt mål eller syfte. Ska inte säga att alla gör så, men de förekommer och är inte ett fåtal. De går in i rum och ut igen utan ett ärende.

Jag har haft oturen att ha suttit vid anhöriga som varit inlagda på sjuhus, och jag vet inte hur många gånger det ploppat in ett sjukvårdsbiträde som bara stått och glott utan att säga ett ljud. Ibland har samma människa ploppat in flera gånger på samma sätt. Ja, det kan ju vara stressigt att ploppa in och ut ur olika rum hela tiden.

Vid andra tillfällen har jag haft äran att sitta i ett väntrum och väntat på min tur att komma till läkaren. Jag har kommit i god tid före den utsatta tiden jag fått, men inte en enda bryr sig om att jag är där eller vad jag ska göra där. Har suttit i näre en timme ibland, och visst kan jag förstå att läkaren kan bli upptagen av något akut eller så. Men någon gång har jag hört min läkares namn nämnas och då att han/hon är på lunch. Inte något någon av dessa pladdrande vårdbiträden nedlåtit sig att upplysa mig om. För pladdrat det har dom gjort i rummen intill, om semstrar och annat fritidsintresse. Utan att överhuvudtaget bry sig om den stackarn som sitter på en obekväm stol, med fastande mage då prov ska tas innan.

Om det kallas stress så vill jag ha det jobbet, för jag har arbetat hela mitt liv i den privata sektorn och där kan man snacka stress. pallar du inte trycket så får man höra att sök dig bort då.

Näe, detta klagande orkar jag inte med mer.