Fortsättning på semestern 2008

Efter några dagar utanför Amsterdam, ville vi vidare och eftersom vädret blivit sämre så var det dags. På morgonen resdagen duggregnade det och hundarna fick stanna inne efter morgonrundan. Vi satte gallret för dörren så de kunde titta ut, med det så kan vi ha dörren öppen och få luft in trots att det är dåligt väder. Det hade börjat regna när vi var klara med bäddning och dusch. De andra som stannat på campingen hade redan åkt vidare.

Med kartan i högsta hugg åkte vi söderut och mot Frankrike. Vi tog vägen utmed kusten och regnet forsade ner. Jag hade Tomas Ledins låt i huvudet: “På väg genom ett regnigt Europa”. Men vi jagade ju solen så söderut skulle vi. Danmarkssemestern var ett minne blott. Hundarna sov och eftrsom de kan röra sig fritt i husbilen under resan så låg dom i sängen och på golvet omvartannat. Jag hade fyllt vattenskålen innan vi åkte så de hade vatten ifall de blev törstiga.

Eftersom Holland har mycket vatten runt om sig fick vi snirkla oss fram, vilket tog rätt lång tid. Ibland fick vi stanna då det var broöppning vid någon kanal. Vi passade på att rasta hundarna vid ett sådant stopp, och eftersom Holland är mycket hundvänligt så behöver man inte ha påsar med sig ut. Det finns gratis påsar vid varje hundlatrin så det var bara att greppa en sådan och traska iväg.

Sent på eftrmiddagen anlände vi till Calais i Frankrike och stannade på en parkering i utkanten av staden. Jag började leta på kartan efter någon camping. Visserligen hade vi sett en skylt med en husbil, som såg ut som den kissade. Men vi trodde att det bara var tömmning så vi åkte aldrig dit. En camping fanns en bit inåt land vid ett slott, så dit åkte vi.

Checkade in och fick en plats. Regnet öste ned och vi var rätt uppgivna. Snabb rastning av hundarna och sedan mat. På kvällen såg vi på fransk tv och jag fattade inte särskilt mycket men väderleksrapporten var inte så svår att förstå.

2 svar på ”Fortsättning på semestern 2008

Lämna ett svar