Semestern 2008 fortsättning

Då var vi på rull igen som man säger på husbilsspråk. Mot Calais och kusten, då vi ville se havet och alla de fina semesterställena. Vi valde en kustväg som var smal och krokig, vilket gjorde att vi inte kunde köra så fort. Så vackert det var och vi åkte genom många fina småbyar och samhällen. Det gäller att inte ha för stor husbil märkte vi då vägen gick rakt genom dessa samhällen och ibland rakt in i centrum.

Vi började se skyltar som sade att detta var den väg soldaterna tog när de befriade Frankrike från tyskarna under andra världskriget. Den väg de tagit på väg mot Paris. Vi stannade vid några av de otaliga krigsmonument som fanns, och kände som att vi återupplevde en del av andra världskriget. Flera stridsvagnar av olika slag stod på torg och i utkanten av samhällena. Så vi bestämde oss för att följa dessa skyltar, som gjorde resan mer spännande.

I flera av samhällena kunde vi se hubilar stående och vi antog att de var parkerade för dagen. Men vid ett tillfälle såg vi en skylt med en husbil som tömdes, och där på andra sidan av en flod flera hundra husbilar. Då började vi ana att det kanske var ställplatser och bestämde att vi skulle åka till en sådan plats för natten. Men först måste vi handla och det var inte svårt att hitta en plats att stå på. När vägen passerade nere vid havet stanndae vi och åt lunch. Hundarna fick sig en fin promenad nere vid vattnet, vilket de uppskattade. I Frankrike är hundar välkomna nästan var som helst och det var många som gick vid stranden med sina hundar. Påsar fanns att ta vid nedgången till starnden, så det var bara att greppa några sådana.

I Trouville-sur-mer finns ett casino och där i rondellen mötte vi en svensk husbil. Tror de var lika förvånade som vi, när vi såg en svensk flagga på den mötande husbilen.Vi hade ett underbart väder och njöt av utsikten under hela dagen. Eftersom vi gjorde flera stopp tog det hela dagen att ta oss söderut. Alla söta byar och minnesmärken gjorde att vi körde väldigt sakta. Flera av stränderna vi körde förbi klingade bekant från historieböckerna, och vi kunde läsa på skyltar att här hade skottarna stigit i land, och på andra att australiensarna.

Fortsättning följer….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: