Minnesstund över två krigsfotografer

Idag hölls en minnesstund över de två krigsfotografer som dödades i häftiga eldstrider i går. Många diplomater, rebeller och journalister var närvararnde då kropparna anlände till hamnstaden.

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article12922380.ab

Hur mycket är en nyhet värd egentligen när man ger sig ut mitt i strider för att få bra bilder? Säkert har det med pengar att göra också men behöver vi verkligen dessa bilder? Att utan militär utbildning ge sig ut i krig verkar en aning huvudlöst i mitt tycke. Så nära bilder behöver vi väl ändå inet, det räcker väl med de som tas efter striderna.

Jag känner att det inte var värt att dö för. Var de modiga, nja jag vet inte om man kan kalla det mod. Mer dumdristighet skulle jag vilja säga. Så onödigt. Det går inte att kriga med en kamera i handen när man möts av granater och missiler.

Må de vila i frid.

Lämna ett svar