Misrata är nu i rebellernas händer

Rebellerna har tagit över staden, enligt de själva. Regeringstrupperna medger att man har svårigheter och att klaner nu ska ta över striderna i staden. De har beväpnat klanerna och själva lämnar de området. Det kan bero på att USA gjort sin första attack med drönarna. Uppgifter om hur det gått har inte kommit ut.

Kanske tror Gadaffi att man kan förvilla drönarna med att sätta in klaner. De kan inte urskilja rebeller från klaner. Hur det är med den saken har jag inte en aning om och något uttalande har jag inte hittat. Men jag har en känsla av att Gadaffi inte har alla bestick i lådan så jag kan tänka mig att det är så han resonerar.

Folket i Misrata kan kanske få ett visst andrum nu efter 70 dagars krig. Man har brist på i stort sätt allting och sjukhusen är fulla av sårade. En kongressman John Mcaine som representerar republikanerna har varit i Libyen för att träffa rebelledare. Han anser att USA bör göra mer för att hjälpa rebellerna, som att utrusta dem med vapen. Att de nu sätter in dessa drönare anser han vara bra. Drönare= förarlösa flygplan. Se tidigare inlägg där jag skriver om dem.

Strider pågår fortfarande i utkanten av Misrata, så lugnt är det absolut inte. Medans vi nu sätter oss tillbords och äter en god påskmiddag, efter att ha varit ute i det ljuvliga vädret. Har folket i Libyen knappt om mat och hör fortfarande skott och bomber.

Tänk så bra vi har det. Jag hoppas att de ska få det också inom en snar framtid.

Lämna ett svar