Just nu är jag glad över att ha volymknapp på tv:n

Annonser

Tv4:as nyhetsmorgon brukar ha en del väldigt konstiga musikartister i sina morgonprogram, som idag. Kajsa Grytt, populär på 90-talet tror jag det var och med i ett band som betraktades som nydanande. Det var ett rent tjejband som var rätt progressiva med en del fina texter faktiskt. Men jag kan inte komma ihåg vad det bandet hette, eftersom jag inte var något större fan till det. Hon är väl mest känd idag för att ha varit tillsammans med Plura, som fått ett eget matprogram och blivit nyupptäckt efter programmet “Så mycket bättre”.

Idag är hon i 40-årsåldern och rösten är helt borta, men det hindrar henne inte från att spela in ny musik. Nyss stod hon i studion och sjöng falskt och skrikande något som man inte hörde texten på. Då tog jag till volymknappen och tittade på bilden. Stackarn har fastnat i 90-talet och ser ut som någon slags hippie. Man ska väl inte tracka ned på någons utseende, men det känns tråkigt när människor inte kan gå vidare och utvecklas utan stannar i sin tonårstid.

Hon har tydligen skrivit en bok om sitt liv, där Plura finns omnämnd. Hon ska väl promota för boken och sin nya skiva i tv. Men att sitta och sabbla ned på att Plura fått ett eget matprogam, lite sådär lagom hånfullt. Känns väldigt svenskt avundsjukt.

Så jag tar bort ljudet på tv:n och glömmer henne.