Fortsättning Semester 2008

Fullmatade med intryck, från armemuseet fortsatte vi mot Cherbourg där vi tänkte stanna över natten. Men på vägen dit såg vi en skylt till en tysk begravningsplats. Vi tyckte att vi sett nog av kors och död, så vi åkte aldrig in dit. Men en bild från begravningsplatsen fanns på museet och en text om den.

Lika välordnat som den amerikanska begravningsplatsen.

Vi åkte förbi stranden där det låg stora stenblock, som var placerade där för att hindra fartyg från att komma in till kusten. Även bunkrar där kulhålen fanns kvar.

Under hela resan ner hade vi sol och varmt vilket gjorde att stoppen blev många och vi kunde sitta utanför husbilen långa stunder. Väl i Cherbourg, som var en väldigt stor stad körde in på smågatorna. Det var trångt med bilar parkerade, så vi kröp fram. Ingen skylt hittade vi med husbilar så vi körde ned till hamnen. Där avgår färjor till England och till Jersey och Gernsey.

En promenad för att rasta hundarna och rekognosera. Långt ute på en pir såg vi husbilar skymta, så dit skulle vi. Men det var lättare sagt än gjort. Trafiken nere vid hamnen var livlig och vi svängde av fel åtskilliga gånger innan vi hittade till stället. Men det fanns ingen skylt om att man kunde stå där över natten så vi tänkte avvakta, för att se om de andra stannade.

Men vi var hungriga så middag ville vi ha. Grillen åkte fram och under tiden köttet stekte, fick hundarna sin mat. När vi intog vår middag, började de andra husbilarna att åka sin väg. De stod där för att invänta färjan som skulle gå på kvällen. Inte någon bra idé att stanna där med andra ord. Vi packade ihop och tittade på kartan. Jag hittade en väg ut ur staden som gick efter kusten så vi styrde husbilen dit.

Efter en stund anlände vi till ett litet sött samhälle och där fanns en skylt med husbil. Lite snirklande runt på smågatorna och så kom vi fram till en inhägnad gårdsplan. Tre husbilar stod där inne och vi körde in och parkerade. Det kändes tryggt då det var hus intill med boende människor. Eftersom det började skymma, blev det en kort rastning med hundarna och sedan drog vi oss inomhus.

Lite fransk tv och granskning av kartan för att bestämma var färden skulle gå nästa dag. Sedan var det dags att gå till sängs.

Fortsättning följer….

Lämna ett svar